Dienraščio „Verslo žinios“ portalas vz.lt cituoja kooperatyvo „Agrolit“ direktorių Vilių Jundulą, kuris teigia gavęs pasiūlymą pirkti pomidorų po 50 ct už kilogramą. Tiesa, pasak jo, sunku spręsti ar tai tendencija, ar pavienis atvejis.

Augintojai nuogąstauja, kad į Lietuvą gali plūstelėti pigi lenkiška ir olandiška produkcija.

Kiek anksčiau, nuo trečiadienio, prekybos centruose pasirodė pieno produktų, kurie buvo skirti Rusijos rinkai. Jie pardavinėjami su 20-25 proc. nuolaida.

Primename, kad praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vieneriems metams uždraudė ar apribojo žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų importą iš šalių, taikančių sankcijas Rusijai.

Rusija neįsileis galvijų bei kiaulių mėsos - šaldytos, atvėsintos ar šviežios, paukštienos mėsos ir paukščių subproduktų, sūdytos, esančios sūryme, vytintos ir rūkytos mėsos, dešrų ir kitų produktų, mėsos, jos subproduktų ir produktų, pagamintų kraujo pagrindu, taip pat vaisių ir daržovių.

DELFI jau rašė, kad VšĮ „Versli Lietuva“ duomenimis, lietuviškos kilmės žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į Rusiją pernai sudarė daugiau nei 1 mlrd. Lt, maždaug 500 mln. Lt perveždami maisto produktus šioje rinkoje gavo ir Lietuvos vežėjai.

Ekonomistai prognozuoja, kad dėl Rusijos embargo Lietuvos BVP gali netekti 0,4-0,8 proc. metinio augimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)