Užimta 80-90 proc. vietų

„Vietų, kur apsistoti ilgąjį savaitgalį, dar tikrai yra, tačiau pasirinkimas ribotas. Tikrai nebus taip, kad rasite nakvynę ten, kur panorėsite. Reikės ir paieškoti, ir prisiderinti prie sąlygų. Todėl patarčiau nakvynės vieta pasirūpinti iš anksto, o ne tada, kai jau atvyksite į Palangą. Toks sprendimas kainuos mažiau nervų“, - patarė Palangos turizmo informacijos centro vadybininkė Alma Slaboševičienė.

Palanga ir šiuo metu yra beveik sausakimša – užimta arba rezervuota 80-90 proc. apgyvendinimo vietų.

„Kurorte vis dar atostogauja daug vadinamųjų ilgalaikių poilsiautojų, kuriems tas ilgasis savaitgalis jokios įtakos neturi, nes jie jau buvo susiplanavę atostogas ir yra atvykę. Tie, kurie planuoja atvažiuoti tik ilgąjį savaitgalį, daugelis taip pat iš anksto rezervavosi nakvynės vietas. Tačiau dar vis tiek yra, kur apsistoti – ir prabangiuose apartamentuose, ir pigesniuose kambariuose privačiame sektoriuje“, - aiškino A.Slaboševičienė.

Nors savaitgaliui orų prognozės nėra itin vasariškos, tačiau poilsiautojų tai neatbaido. „Čia tik lietuviai gali taip pat pasielgti – paskutinę minutę pasižiūrėti į dangų ir nebevažiuoti į Palangą. Poilsiaujantys užsieniečiai planų nekeičia, kiti taip pat nebėga iš Palangos, nes jei negalima eiti į pliažą, įmanoma rasti kitokios veiklos“, - dėstė pašnekovė.

Tik vienas ir tik parai

Vienas prabangiausių Palangoje penkių žvaigždučių viešbutis „Vanagupė“ savaitgalį bus sausakimšas, nors nakvynė parą jame kainuoja nuo 540 iki 2500 litų.

Viešbutyje yra 98 numeriai. „Jei atvyksite dabar ir norėsite užsisakyti kambarį, pasiūlyti galime tik vietą vienam žmogui“, - informavo viešbučio registratūroje.

Svečių namai „Ambra Vila“, kuriuose nakvynė parai kainuoja nuo 120 iki 360 litų, taip pat pilni. Šiuose svečių namuose Palangoje yra 11 kambarių.

„Ilgajam savaitgaliui galiu pasiūlyti tik vieną kambarį ir tik vienai parai, visa kita yra užsakyta. Ir tai – išankstiniai užsakymai, padaryti dar metų pradžioje. Mūsų svečių namų užimtumas su ilguoju savaitgaliu nesusijęs, nes daugiausia pas mus apsistoja rusakalbiai poilsiautojai ir ne savaitgaliui, o ilgesniam laikui“, - teigė svečių namų savininkė Audronė Ambrazaitienė.

Pataria ieškoti ir naktį

Neringos kurortas šį savaitgalį taip pat bus sausakimšas. „Atvirai sakau, kad jei dar norite rasti vietą nakvynei, skambinkite ir ieškokite dabar. Skambinkite nors ir naktį, nes vietos sparčiai tirpsta ir jau penktadienį jų gali nebelikti. Tokia padėtis yra ir Nidoje, ir kitose Neringos gyvenvietėse“, - tvirtino Neringos verslo ir turizmo asociacijos vadovė Irma Baltrušaitienė.

Ji patikino, jog Neringos kurortas ir dabar jau yra pilnas žmonių, o žmones į jį atvykti per Žolines skatina ne tik trys poilsio dienos, bet ir tai, kad vyks tradicinė šventė – Senųjų amatų dienos.

„Nemažai žmonių atvyksta būtent į šią šventę, savo atostogas planuojasi taip, kad tas kelias dienas per šventę praleistų būtent Nidoje. Todėl poilsiautojų srautas dar didesnis, o apgyvendinimo vietų pasiūla tik mažėja, nes jų yra tiek, kiek yra. Galiu pasakyti, kad šį ilgąjį savaitgalį kiek nakvynės vietų bebūtų Nidoje, visos jos būtų užimtos“, - žmonių antplūdžiu džiaugėsi I.Baltrušaitienė.

Kitą savaitę – mažesnės kainos

Dar viena priežasčių, kodėl ilgąjį savaitgalį pajūrio kurortai bus sausakimši, yra ta, kad po Žolinių įprastai baigiasi aktyvus turizmo sezonas. Žolinių savaitgalis ir pajūrio verslininkams, ir poilsiautojams yra savotiškas paskutinis pasispardymas, vasaros išlydėtuvės.

„Dabar kainos pasiekusios piką ir tokios laikosi jau apie tris savaites, o nuo rugpjūčio 20 dienos jos žymiai sumažės. Taip yra kasmet, taip bus ir šiemet“, - patikino I.Baltrušaitienė.

Jai pritarė ir A.Ambrazaitrienė. „Gryna tiesa, kad po Žolinių pajūryje baigiasi vasara. Mūsų svečių namuose kainų lūžis į mažąją pusę įvyks nuo rugpjūčio 18 dienos, o po rugpjūčio 24-osios jau praktiškai nebeturime užsakymų. Taigi, šis ilgasis savaitgalis ir yra tikras atsisveikinimas su vasara“, - teigė verslininkė.

Tačiau Palangos turizmo informacijos centro vadybininkė A.Slaboševičienė nenorėjo sutikti, kad po Žolinių pajūryje baigiasi vasaros sezonas.

„Ankstesniais metais gal taip ir būdavo, kad po Žolinių Palanga atrodydavo tarsi iššluota. Tačiau jau pernai pastebėjome naują tendenciją. Sezonas tęsiasi iki pat rugsėjo pabaigos. Žinoma, žmonių nebėra tiek daug, kiek, pavyzdžiui, liepą, tačiau ir rugsėjį poilsiautojų stoka bent jau pernai tikrai nesiskundėme. Atvažiuoja kiti atostogautojai – tie, kuriems nepatinka didelis šurmulys, kurie nori ramybės, kurie nemėgsta drybsoti pliaže, o veikiau pasivaikšto po parką. Aišku, labai sumažėja šeimų su vaikais, nes juo reikia parengti mokyklai“, - kalbėjo A.Slaboševičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)