Anot jos, keletas didžiųjų Norvegijos rinkos dalyvių jau dabar tiki, kad Norvegijos žuvis ras kelią į Rusiją per Farerų salas ir Čilę. Būtent Čilėje veikia didžiausios Norvegijos bendrovės - "Marine Harvest" ir "Cermaq".

"Marine Harvest ASA" - Norvegijos jūros gėrybių gamintoja, veikianti įvairiose pasaulio šalyse. Bendrovė augina, perdirba ir parduoda dirbtinai veisiamą lašišą. Ūkiai įsikūrę tokiose šalyse, kaip Norvegija, Didžioji Britanija, Kanada, Airija, Čilė, taip pat Farerų salose. Grupė valdo 25-30 proc. pasaulinės lašišos ir upėtakių rinkos.

Bendrovė "Cermaq" yra viena pagrindinių pasaulinių žuvies bendrovių, turinčių įmonių Norvegijoje, Kanadoje ir Čilėje. Kaip žinoma, Rusija yra didžiausia ir svarbiausia Norvegijos jūros gėrybių eksporto rinka. Iš Norvegijos į Rusiją eksportuojama silkė, skumbrė, taip pat lašiša ir menkė.

Pernai Norvegija į Rusiją lašišos eksportavo už 4,2 mlrd. kronų (1,73 mlrd. Lt), šįmet Norvegijos įmonės į Rusiją žuvies eksportavo už 3,3 mlrd. kronų (1,36 mlrd. Lt).

"Cermaq" vadovas Jonas Hindaras pranešė, kad draudimas importuoti lašišą iš Norvegijos - gera proga plėsti "Cermaq" verslą Čilėje, nes šiai šaliai sankcijos netaikomos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)