„Tai didesnę įtaką padarė Vakarų zonai, o Rusijos zonai – natūralu, kad dėl to metinis turistų skaičius bus sumažėjęs, tačiau rusų turistas Lietuvą myli ir supranta dėl to, kad mūsų mentalitetas labai panašus yra. Dėl to, kad mes kalbame rusiškai ir dėl to, kad jie žino, kad juos čia myli“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį kalbėjo Ž. Gavelienė.

Pasak jos, rusų turistai skambina pasiteirauti dėl saugumo, tačiau vėliau vis tiek atvyksta:

„Iš tikrųjų sulaukiame skambučių, kur klausiama, ar pas jus saugu, ar nėra karo grėsmės ir ar nėra priešiško nusiteikimo. Klientus labai nuraminame. Turizme visada siekiame vengti politikos klausimo“, - teigė Ž. Gavelienė.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus sakė, kad nors ir pasiskaičius spaudą atrodo, kad rusakalbiai gyventojai yra konfliktiški Viduržiemo jūros kurortuose, tačiau Palangoje esą taip visiškai nėra:

„Palangoje nepamename, kada būtų kažkoks konfliktas su rusakalbiais gyventojais. Vis dėlto į Palangą, į Baltijos šalis atvažiuoja išsilavinę, pasiturintys žmonės, kurie nekelia jokių grėsmių“, - laidoje sakė Š. Vaitkus.

Jo duomenimis, turistų srautai iš Rusijos į Palangą nemažėja.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.