"Pastarųjų kelių mėnesių duomenys rodo, kad augimo impulsas silpsta", - sakė M. Dragis per spaudos konferenciją, pridurdamas, kad atsigavimas "išlieka silpnas, trapus ir netolygus".

"Geopolitinės rizikos, kylančios dėl Rusijos-Ukrainos krizės ir neramumų Artimuosiuose Rytuose, sustiprėjo ir pagilėjo, lyginant su situacija prieš kelis mėnesius", - sakė ECB vadovas.

"Dalis jų turi didesnės įtakos euro zonai nei kitiems pasaulio regionams", - sakė M. Draghi, kartu pastebėdamas, kad šiuo etapu tikslų jų ekonominį poveikį vis dar sunku įvertinti.

Pirmąjį šių metų ketvirtį euro zonos bendrasis vidaus produktas (BVP) išaugo 0,2 proc. Pasak M. Dragio, "mėnesiniai antrojo ketvirčio rodikliai yra itin nepastovūs".

M. Draghi pabrėžė, kad ECB "atidžiai stebės galimus padidėjusių rizikų ir valiutų kursų dinamikos atgarsius".

Politikai ir verslininkai pastaruoju metu jau ne kartą išsakė susirūpinimą, esą euro stiprumas kenkia euro zonos eksportuotojams.

ECB ketvirtadienį paliko galioti 0,15 proc. bazinę palūkanų normą. Birželį ECB ketvirtadienį sumažino ir taip rekordiškai žemą bazinę palūkanų normą nuo 0,25 iki 0,15 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)