Anksčiau J.Basanavičiaus gatvė ir rusiška muzika buvo lyg sinonimai.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas teigė, kad asociacijos valdyba, susitikusi su kurorto valdžia, iš pastarosios išgirdo pageidavimą, kad J.Basanavičiaus gatvėje kavinėse skambėtų kuo mažiau rusiškos muzikos.

„Nemanau, kad tai susiję su politiniais įvykiais, nes muzika yra laisva, jai politika įtakos neturi. Tiesiog esmė ta, kad Palanga yra Lietuvos kurortas, todėl šios šalies akcentų čia ir turėtų būti daugiau nei rusiškų“, - dėstė D.Miklovas.

Anot jo, siekiamybė yra tokia, kad tik pusę J.Basanavičiaus gatvės kavinėse skambančio repertuaro sudarytų rusiška muzika, o kita turėtų būti lietuvių, anglų ar kitomis kalbomis.

Tačiau verslininkai, regis, nelabai paiso tokio reikalavimo. Apie 22 val. pasivaikščiojus J.Basanavičiaus gatve daugiausia vis tiek girdėti rusiškos muzikos. Iš keliolikos kavinių tik keliose atlikėjai dainavo lietuviškai, dar vienoje skambėjo akustinė gitaros muzika. Iš kitų kavinių itin išsiskyrė viena viešojo maitinimo įstaiga, kurios viduryje pastatyta platforma, ant jos – fortepijonas, o juo mergina grojo ir dainavo balades anglų kalba.

„Žinoma, kad rusiškos muzikos visiškai neatsisakysime. Poilsiautojai ją mėgsta, o mums svarbu tai, kas jiems patinka. Tačiau stengiamės keistis. Pavyzdžiui, mano kavinėje muzikantai dainuoja ir rusų, ir lietuvių, ir anglų, ir lenkų kalbomis“, tvirtino kavinę J.Basanavičiaus gatvėje pats turintis D.Miklovas.

Jis juokavo, kad rusiška muzika iš J.Basanavičiaus kavinių nebesigirdės tik tada, kai kas nors ims rengti protesto akcijas ir nebeiti į tas užeigas, kuriose gyva muzika skamba rusų kalba.

Anot D.Miklovo, laiką vakarais J.Basanavičiaus gatvėje dažniausiai leidžia Palangoje poilsiaujantys rusai, baltarusiai, lietuviai, kuriems patinka rusiška muzika.

„Todėl jos visiškai atsisakyti ir negalime. Tačiau suprantu, kad tikrai nėra labai gerai, kai Lietuvos kurorte beveik negirdėti lietuviškos muzikos. Todėl ir stengiamės, kad situacija pasikeistų, poilsiautojus pamažu pratiname prie pokyčių“, - tvirtino Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (706)