Galimybes sostinės savivaldybei kartu su privačiais investuotojais Vilniuje pastatyti modernų tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną pirmadienį Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas aptarė su Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) bei bendrovės "Realtus" vadovais. Pastaroji įmonė ir ŪBIG planuoja šio rajono plėtrą.

"Jei mums pavyktų susitarti, šiuolaikinio stadiono statybų klausimas pagaliau pajudėtų iš mirties taško. Mes tikimės, kad greta esantys komerciniai objektai padėtų išlaikyti pelno nenešančius sporto ir kultūros objektus", - sakė A. Zuokas.

Taip pat svarstoma galimybė užbaigti Šeškinės stadioną. Anot pranešimo, savivaldybės įnašu į modernaus stadiono statybą galėtų tapti žemės sklypas su nebaigtu Šeškinės futbolo stadionu.

Šiame sklype, be komercinės paskirties pastatų, esant reikalui, būtų galima statyti sporto paskirties objektus. Sutarus su verslininkais dėl jungtinės veiklos, savivaldybė teigia sieksianti dalyvauti naujojo stadiono ir kongresų centro valdyme, kad šie objektai išlaikytų tiesioginę paskirtį.

Užsienio ekspertai Vilniuje siūlo statyti 20 tūkst. vietų stadioną, kurio statyba ir įrengimas kainuotų apie 44,5 mln. eurų (apie 153,6 mln. litų).

Dėl nacionalinės svarbos stadiono Vilniaus mieste turi būti apsispręsta iki gegužės 1 dienos, kai ekspertų grupė pateiks pagrindžiamas išvadas - "Žalgirio" ar Šeškinės stadionas bus rekonstruojamas.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas ir Ūkio banko tarybos pirmininkas Liutauras Varanavičius yra teigęs, kad futbolo federacija vienareikšmiškai yra už "Žalgirio" stadiono rekonstravimą, įrengiant tik futbolo stadioną be lengvosios atletikos bėgimo takelių.

A. Zuoko teigimu, jei viskas vyktų sklandžiai, nacionalinės svarbos stadiono statybos galėtų prasidėti 2006 metais vasarą ir iki 2009 metų jas užbaigti tikrai realu.

Dabar "Žalgirio" stadiono rekonstrukcijos darbų sutartis pasirašyta su nekilnojamojo turto plėtros bendrove "Realtus".

"Žalgirio" stadionas priklauso Šveicarijos įmonei "Cofis Compagnie Fiduciaire". Manoma, kad ši veikia kaip Lietuvos ŪBIG patikėtinė.

Verslininko Vladimiro Romanovo valdoma ŪBIG yra finansinis partneris įgyvendinant bendrą "Žalgirio" stadiono bei Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projektą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją