Italijos bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį metų ketvirtį susitraukė 0,2 proc., kai tuo tarpu pirmąjį metų ketvirtį nuosmukis siekė 0,1 procento.

Praėjusių metų pabaigoje šalis pasitraukė iš recesijos, per paskutinius tris metų mėnesius, kad ir nežymiai, ūgtelėjusi.

Europos ekonomistė iš "Legal & General Investment Management" Hetal Mehta BBC sakė: "Italijos valstybės skola - didžiulė, ir norint ją sumažinti, būtinas ūkio augimas, o toks silpnas augimas ir yra pagrindinė nuosmukio priežastis".

Tuo tarpu Italijos pramonės gamyba per gegužės-birželio mėnesius pakilo 0,9 proc. - tai didžiausias prieaugis per penkis mėnesius.

Tačiau Italijos centrinis bankas liepą pareiškė, kad šalies BVP nuo 2007 metais, kai prasidėjo pasaulinė finansinė krizė, susitraukė 9 procentais.

Naujieji duomenys apie šalies BVP buvo nemaloni naujiena Italijos premjerui Matteo Renzi, kuris premjero pareigas eina nuo vasario. Stojęs prie šalies vyriausybės vairo, M. Renzi pažadėjo reformuoti ir atgaivinti ekonomiką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)