„Rusijos vyriausybė jau pasiūlė virtinę atsakomųjų priemonių į kai kurių šalių vadinamąsias sankcijas“, - naujienų agentūros citavo V. Putiną.

„Manau, jos esamomis sąlygomis siekiant užtikrinti mūsų prekių gamintojų interesus mes visiškai galėtume apie tai pagalvoti“, - pažymėjo jis.

V.Putinas sakė, jog „žinoma, tai daryti reikia labai atsargiai, kad palaikytume mūsų gamintojus, bet vartotojams nepakenktume.“

Jis pažymėjo, jog „politinio spaudimo ekonomikai įrankiai - nėra priimtini, jie prieštarauja visoms normoms ir taisyklėms“.

DELFI primena, kad Europos Sąjunga liepos 31 d. formaliai pritarė plačioms ekonominėms sankcijoms Rusijai, siekdama priversti ją brangiai sumokėti už savo vaidmenį Ukrainos krizėje, ir tikėdamasi, kad Rusija pakeis savo kursą. Jos įsigaliojo rugpjūčio 1 dieną.

Naujosios priemonės, dėl kurių sutarta po kelis mėnesius trukusių svarstymų ir abejonių, taikomos Rusijos bankininkystės, gynybos ir energetikos sektoriams.

Pirmiausia apribojama Rusijos valstybinių bankų prieiga prie Europos finansinių rinkų, svarbiausia kurių yra Londone, ir dėl to pabrangs verslas ir bus trukdomas jų indėlis į ekonomiką.

Sankcijos taikomos penkiems didžiausiems Rusijos bankams: „Sberbank“, VTB, „Gazprombank“, VEB ir „Rosselkhozbank“.

Šiandien sakcijų „juodąjį sąrašą“ išplėtė ir Šveicarija, į jį įtraukdama 26 Rusijos Federacijos piliečius ir 18 įmonių, kurioms įvestos sankcijos Europos Sąjungoje (ES), skelbė „Reuters“.

Šveicarijos federalinis ekonomikos reikalų departamentas informavo, kad priemonės prieš Rusijos piliečius ir įmones įsigalios antradienį 19 val. Lietuvos laiku.

Šveicarijos vyriausybė kovo mėnesį nusprendė neįvesti vienašališkų sankcijų prieš Rusijos ir Ukrainos pareigūnus, tačiau ėmėsi priemonių užtikrinti, kad šalies teritorija ir finansinės institucijos nebūtų naudojamos ES paskelbtoms sankcijoms apeiti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (879)