Šveicarijos federalinis ekonomikos reikalų departamentas informavo, kad priemonės prieš Rusijos piliečius ir įmones įsigalios antradienį 19 val. Lietuvos laiku.

Remiantis Šveicarijos vyriausybės paskelbtu sąrašu, į jį papildomai buvo įtraukti 26 asmenys, tad žmonių, kuriems taikomos sankcijos, skaičius išaugo iki 59.

Daugiausiai į sąrašą įtraukta valdininkų iš pasiskelbusiųjų Donecko bei Luhansko Liaudies respublikų ir kitų separatistinių organizacijų, teroristų lyderių ir kitų separatistų. Konkrečiai, tai: Aleksandras Borodajus, Aleksandras Kaliusskis, Aleksandras Chriakovas, Maratas Bašyrovas, Vasilijus Nikitinas, Aleksejus Kariakinas, Jurijus Ivanikas, Igoris Plotnickis, Pavelas ir Jekaterina Gubariovai, Fiodoras Beriozinas, Valerijus Kaurovas, Vladimiras Antiufejevas, Igorio Strelkovo padėjėjas Sergejus Zdriliukas, separatistų vadai Aleksandras Chodakovskis, Nikolajus Kozicinas ir Aleksejus Mozgovojus.

Į sąrašą taip pat įtraukti aštuoni Rusijos Federacijos valdininkai: užsienio žvalgybos valdybos direktorius Michailas Fradkovas, Saugumo tarnybos sekretorius Nikolajus Patruševas, Rusijos Federalinės saugumo tarnybos direktorius Aleksandras Bortnikovas, Rusijos Federacijos tarybos nariai Rašidas Nugalijevas ir Borisas Gryzlovas, FST atstovas Sergejus Beseda, Rusijos Parlamento deputatas Michailas Degtiariovas, Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas ir Krasnodaro krašto gubernatorius Aleksandras Tkačiovas.

Sankcijos įvestos prieš 10 organizacijų: pasiskelbusiųjų Donecko ir Luhansko Liaudies respublikų, darinių „Naujoji Rusija“ ir „Dono didžioji kariuomenė“, Krymo radikalią parlamentinę organizaciją „Sobol“, „Pietryčių armiją“, „Donbaso liaudies pasipriešinimo būrius“, batalioną „Vostok“ („Rytai“) ir „Luhansko gvardiją“. Taip pat prieš 8 Krymo kompanijas: „Kerčenskaja paromnaja pereprava“ („Kerčės keltai“), Sevastopolio komercinį uostą, Kerčės uostą, oro linijų bendrovę „Universal–avia“, sanatoriją „Nižniaja Oreanda“ Jaltoje, Azovo alkoholinių gėrimų gamyklą, Krymo vynų gamintojus „Massandra“ ir „Magarač“ bei „Novyj svet“.

Šveicarijos vyriausybė kovo mėnesį nusprendė neįvesti vienašališkų sankcijų prieš Rusijos ir Ukrainos pareigūnus, tačiau ėmėsi priemonių užtikrinti, kad šalies teritorija ir finansinės institucijos nebūtų naudojamos ES paskelbtoms sankcijoms apeiti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)