Bendrovė skelbia patyrusį skaudų pelno sumažėjimą ir ketina visame pasaulyje uždaryti daugiau nei 100 parduotuvių, skelbia „The Guardian“.

Skelbiama, jog „Crocs“ sprendimą atleisti 180 žmonių priėmė pelnui smukus 40 proc. Bendrovė, kurios akcijomis prekiaujama JAV akcijų biržoje, teigia ketinanti mažinti ir produkcijos asortimentą – taip iki 2015 metų tikimasi sutaupyti 10 mln. dolerių (25,65 mln. Lt).

Per pastaruosius tris mėnesius bendrovės pelnas smuko 44 proc. Bendrovė nepatikslina, kur ketina uždaryti parduotuves, tačiau net 6 proc. prekybos apimčių nuosmukį fiksuoja parduotuvės Šiaurės ir Pietų Amerikoje ir Azijoje. Parduotuvėse Europoje pardavimai auga.

Sukurti 2002 metais kaip tinkamiausia avalynė laivuose, kroksai netrukus visame pasaulyje išpopuliarėjo. Šį apavą renkasi tokie garsūs žmonės kaip Al Pacino, George W. Bushas ir Jackas Nicholsonas.

2005 metais per mėnesį buvo parduodama po milijoną kroksų porų. 2006 metais bendrovės akcijomis pradėjo prekiauti birža, o 2009 metais ištiko pirmasis skaudus nuosmukis – bendrovė buvo priversta uždaryti kelias gamyklas ir atleisti žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)