Šiuo metu galiojančiais tarifais laiškai yra išskirti tiesiog iki 2 kg svorio, tačiau matmenų ribojimai negalioja. Naujai paruoštame kainyne išskiriami mažesnių matmenų (ilgis 38,1 cm, plotis 30,5 cm, aukštis 2 cm) ir didesni laiškai ir jų siuntimo tarifai.

Didesnio dydžio laiškų iki 100 gramų siuntimas kainuotų 2,35 Lt (nepirmenybinė pašto siunta), 2,7 Lt (pirmenybinė pašto siunta), 100-500 gramų – 3,25 Lt (nepirmenybinė pašto siunta), 3,75 Lt (pirmenybinė pašto siunta), 500-1000 gramų - 4 Lt (nepirmenybinė pašto siunta), 4,6 Lt (pirmenybinė pašto siunta), 1000-2000 gramų – 5,4 Lt (nepirmenybinė pašto siunta), 6,2 Lt (pirmenybinė pašto siunta).

Lietuvos pašto siūlomi tarifai

Ryšių reguliavimo tarnybai pateiktame naujame kainyne keičiamos ir į kitas Europos Sąjungos šalis keliaujančios laiškų ir atvirukų kainos. Čia taip pat išskiriami didesnių ir mažesnių matmenų laiškai.

Kalbant apie mažesnių matmenų laiškus, norima, kad už korespondenciją iki 20 g būtų mokama 2,6 Lt (dabar – 2,15), siunčiant pirmenybiniu būdu – 2,8 Lt (dabar – 2,45 Lt).

Lietuvos pašto siūlomi tarifai

Už korespondenciją, kurios svoris 20-50 g. vietoj 2,45 Lt norima prašyti 2,9 Lt, siunčiant
nepirmenybiniu būdu, ir vietoj
2,95 Lt 3,45 Lt siunčiant pirmenybiniu. Keičiamos ir kitos iki 500 g svorio laiškų siuntimo kainos. Šiems laiškams taip pat pritaikyti matmenų ribojimai, kurie jau minėti siuntimo Lietuvoje kainyne.

Jei Ryšių reguliavimo tarnyba pritars Lietuvos pašto pasiūlymui, įvedami tarifai siunčiant laiškus į užsienį ir didesnių matmenų laiškams.

Lietuvos pašto siūlomi tarifai

DELFI primena, kad Lietuvos paštas keisti laiškų ir siuntinių siuntimo tvarką bei kainodarą norėjo nuo pernai lapkričio 1 d., tačiau tokius planus pristabdė Ryšių reguliavimo tarnybos pozicija. Teigdamas, kad dalis klientų piktnaudžiauja pašto paslaugomis kaip korespondenciją siųsdami įvairius daiktus (drabužius, avalynę, telefonus, kompiuterius, šakočius, rūkytas dešras ir pan.), Lietuvos paštas norėjo įvardyti, kad laišku gali būti laikomas tik tas siuntinys, kurio storis ne didesnis nei 2 cm. Visiems didesnių matmenų laiškams būtų taikomos didesnės kainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)