Jeigu V. Putinas po praėjusios savaitės tragedijos, kai virš sukilėlių valdomos teritorijos buvo numuštas Malaizijos lėktuvas, nesiims veiksmų karui Ukrainoje užbaigti, jis rizikuos tapti tokiu pat tarptautiniu atstumtuoju, kaip Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kurį Jungtinės Valstijos yra pavadinusios paskutiniu Europos diktatoriumi, su anonimiškumo sąlyga sakė vienas rusų milijardierius.

Jo teigimu, tai, kas vyksta, kenkia tiek verslui, tiek Rusijai, rašo „Bloomberg“.

„Ekonomikos ir verslo elitas yra tiesiog pasibaisėjęs, - sakė Igoris Buninas, vadovaujantis Politinių technologijų centrui Maskvoje. – Niekas nesakys to viešai dėl numanomos keršto grėsmės. Bet koks maištavimo ženklas ir jie bus parklupdyti“.

Numušus Malaizijos lainerį, kuriame žuvo 298 žmonės, atsinaujino būgštavimai, kad Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga gali įvesti dar griežtesnes sankcijas. Šiuo metu sankcijos jau taikomos Rusijos asmenims ir įmonėms, prisidėjusiems prie prorusiško sukilimo Ukrainoje kurstymo. 

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Johnas Kerry sekmadienį sakė, kad turimi įrodymai liudija, jog Rusija parūpino raketą, kuria sukilėliai numušė lėktuvą. Sekmadienį laikraštis „The Mail“ citavo   Didžiosios Britanijos gynybos sekretorių Michaelį Falloną, apkaltinusį V. Putiną „terorizmo rėmimu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (307)