„Grand Cru Airlines“ generalinis direktorius Valdas Barakauskas BNS teigė, jog teismo nustatytas laikinąsias priemones įvykdė ir turistų Bulgarijoje nepaliko. Ketvirtadienį iš iš Bulgarijos į Vilnių buvo parskraidinti 96 keleiviai.

„Galimų veiksmų nekomentuosiu, dirba mūsų nusamdyti advokatai“, - BNS sakė skrydžių bendrovės vadovas.

Pasak V. Barakausko, jam kelia nuostabą, kad Lietuvos teisme kelionių agentūra „Go2Holiday“ sugebėjo gauti tokį įpareigojimą, nes dėl susikaupusių kelionių organizatorės „Go Planet Travel“ skolų, „Grand Cru Airlines“ to daryti neprivalėjo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas liepos 9 dieną patenkino „Go2Holiday“ prašymą ir iki ieškinio pateikimo nurodė „Grand Cru Airlines“ parvežti „Go2Holiday“ turistus iš Bulgarijos liepos 10,14,15 ir 17 dienomis.

„Go2Holiday“ teismo prašė, kad „Grand Cru Airlines“ keleivius skraidintų į Bulgariją ir iš jos iki liepos 17 dienos imtinai.

Anksčiau V. Barakauskas sakė, kad nors „Go2Holiday“ deklaruoja už skrydžius sumokėjusi, tačiau dalį pinigų ji yra pervedusi veiklą dėl nemokumo nutraukusiai kelionių organizatorei „Go Planet Travel“.

Kelionių agentūros „Go2Holiday“ atstovų teigimu, tais pačiais „Grand Cru Airlines“ lėktuvais, kaip ir nemokia pripažintos „Go Planet Travel“ keleiviai,į Bulgariją turėjo skristi ir „Go2Holiday“ klientai. Pasak pastarosios, skrydžių bendrovė, aiškindamasi santykius su vienu kelionių organizatoriumi, atsisakė skraidinti ir kito keleivius.

„Go2Holiday“ rengia tik keliones į Bulgariją.

Preliminariu vertinimu, „Go Planet Travel“ įtariama apgavusi daugiau kaip 1 tūkst. klientų, o dalį jų į užsienį nuskraidino žinodama, kad pažadėtų paslaugų jie negaus. Jos veiklą tiria prokurorai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)