Algirdas Butkevičius teigia, kad negalima vadovautis gandais, kol nėra žinomos tarnybinio patikrinimo išvados.

„Kaip tik kalbėjau su ūkio ministru. Pokalbis šia tema buvo keletą kartų ir jisai mane užtikrino, kad gandais tikrai nebūtų galima vadovautis. Šiuo metu atliekamas ūkio ministro pavedimu tarnybinis patikrinimas“, - interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Valstybės kontrolei pavesta aiškintis, ar departamentas tinkamai kontroliavo kelionių organizatorius. Tai padaryti jį trečiadienį įpareigojo Seimo Audito komitetas.

Grįžo paskutiniai turistai

Į Lietuvą grįžo paskutiniai su nemokia ir veiklą nutraukusia kelionių organizatore „Go Planet Travel“ keliavę turistai. 340 žmonių iš atostogų Turkijoje, Graikijoje ir Bulgarijoje parskraidino užsakomųjų skrydžių bendrovė „Grand Cru Airlines“, pranešė Turizmo departamentas. Šiuo metu užsienyje nebėra su „Go Planet Travel“ iškeliavusių žmonių.

Turizmo departamentas pranešė, kad „Grand Cru Airlines“, kuri sutartį su „Go Planet Travel“ nutraukė liepos 3 dieną ir įsipareigojo iki liepos 17 dienos skraidinti jos keleivius, visus turistus parskraidino, nepaisydama galimų nuostolių.

„Grand Cru Airlines“ sutartį su „Go Planet Travel“ nutraukė dėl susikaupusios 4,7 mln. litų skolos, o liepos 5 dieną Turizmo departamentas sustabdė „Go Planet Travel“ veiklą.

Nutraukus „Go Planet Travel“ veiklą, Antalijoje buvo įstrigę 147, o iš Graikijos negalėjo parskristi 150 turistų. Pastarieji grįžo jau kitą dieną, o keliautojais Turkijoje pasirūpino kelionių organizatorius „Akaytour“. Visus turistų nuostolius turėtų padengti draudimo kompanija „Compensa“.

Turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė anksčiau yra sakiusi, jog „Go Planet Travel“ nepasirūpino mažiausiai 1000 turistų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)