„Turistams nebeužtenka vien kopų ir ramybės. Kelis savaitgalius su svečiais Nidoje ilsėjęsis kaliningradietis trečią savaitgalį skambina man ir klausia kur jis dar galėtų svečius nuvesti, išskyrus tuos du restoranus, kuriuose jau buvo. Ir ką aš jam dar galiu pasiūlyti? Neturime nei SPA, nei baseino, nei kitų pramogų", - esama Neringos situacija varo į neviltį D. Jasaitį.

Jam apmaudu, kad 8 metus derintas ir prieš porą metų patvirtintas dokumentas pasmerkė Neringą myriop.

Darius Jasaitis
Tačiau, pasak dienraščio, pagrindinis šio dokumento rengėjas - Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) - į jokius kompromisus neina ir akcentuoja, kad Kuršių nerija privalo išlikti ramaus poilsio zona. Esą tie, kuriems reikia aktyvesnio poilsio tegul ilsisi Palangoje.

Neringos valdžia turi ambicingų planų, kaip šį unikalų Lietuvos kurortą paversti dar patrauklesniu turistams. Esą jei čia veiktų bent vienas padorus SPA kompleksas, baseinas, funkcionuotų aerodromas, būtų suteikta galimybė pramogauti jūroje greitaeigiais kateriais - neabejojama, kad į Nidą turistai sugrįžtų ne vien tik dėl unikalios gamtos, kuri esą dažnai nebėra faktorius, garantuojantis turistų antplūdį.

„Kai australams pasiūlėme pasižvalgyti kopose, jie pasižiūrėjo kreivai - o kur keturračiai, su kuriais jie galėtų po tas kopas pasivažinėti... Žinoma, mes kopų turim per mažai, kad leistume jas niokoti, apie tai negali būti net kalbos. Tačiau reikia pripažinti, kad dabartinis gamtos saugojimas - gerokai perdėtas ir paralyžiuoja Neringos vystymąsi", - „Vakarų ekspresui" kalbėjo D. Jasaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)