Dabar A. Khawaja gali pasigirti, kad yra amerikietiškos svajonės pavyzdys: vyras vadovauja elektroniniuose mokėjimuose tarpininkaujančiai kompanijai „Allied Wallet“, kuri pernai atliko pervedimų už daugiau kaip 55 mlrd. dolerių.

Prienų rajone vykstančiame Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavime dalyvavęs milijardierius savo sėkmės formule pasidalijo ir su lietuviais.

„Kai neturėjau pinigų, valgydavau virtas bulves, todėl man labai artimi atrodo jūsų cepelinai, tik dar jūs juose mėsos turite“, - Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavime šmaikštavo milijardierius.

Milijardierius prisiminė, kad dar prieš dešimtmetį buvo daugelio renginio dalyvių vietoje – nieko neturėjo, jo svajone niekas netikėjo.

Andy Khawaja, R. Šeškaičio nuotr.
„Mano svajonė atrodė kaip neįmanoma misija, tačiau aš tikėjau neįmanomu, kas vėliau tapo įmanomu, - kalbėjo jis. - Darydamas burgerius, dirbdamas prekybos centre visada giliai širdyje norėjau turėti pasaulinę įmonę, kuri aptarnautų klientus visoje planetoje“.

Savo svajonės įgyvendinimui vyras atidavė visą savo energiją. Pirmuosius ketverius metus jo verslas pelno negeneravo, tačiau jis nepasidavė.

„Lietuvių sutinku visur: nuo Londono iki Honkongo. Klausiu jų, kodėl dirba statybose ar restoranuose, jei turi savo idėjų. Sulaukiu atsakymo, kad jie yra praradę viltį. Tačiau jūs galite grįžti į Lietuvą ir kurti čia“, - sakė jis.

A. Khawaja teigė esantis sužavėtas galimybėmis Lietuvoje, išvystyta infrastruktūra, išsilavinusia darbo jėga. Pasak verslininko, jis net pats mato investicinių galimybių Lietuvoje.

„Turite savęs paklausti, kur save matote po penkerių, dešimties metų. Niekas neateis ir neduos lagamino su pinigais ir nesakys, kad pradėtum verslą. Viską turite padaryti patys. Nebūkite nedrąsūs. Kai kurie galvoja, kad jei jiems nepasiseks, bus nevykėliai, bet atvirkščiai – nevykėliu būsi, jei nieko nepradėsi“, - ragino renginio dalyvius milijardierius.

Milijardierius prisipažino, kad nesėkmė jį gyvenime irgi kartais paliesdavo, tačiau kaskart po jų likdavo stipresnis.

„Daugelis sako, kad turi daryti verslą, kuris neša pinigus, bet svarbiausia daryti tai, ko nori širdis“, - pridėjo jis.

Pasak renginio pranešėjo, informacinių technologijų bumas suteikia tiek daug neribotų galimybių, kad savo sėkmę pasiekti gali bet kas ir bet kuriame pasaulio kampelyje.

„Negalvokite, kad esate maži. Kai tik sutinku žmones su geromis idėjomis, kurios man patinka, investuoju, nes noriu tiems žmonėms suteikti drąsos pasiekti savo svajonę. Man tai labai svarbu, nes mano idėjomis niekas netikėjo, niekas nedavė pinigų, - prisipažino A. Khawaja. - Tunelio gale visada yra šviesa. Klausimas tik tas, ar jūs norite ją pasiekti, ar pasitrauksite viduryje tunelio“.

Elektroninių pervedimų versle milijardus susikrovęs libanietis ragino atsikratyti baimių. Pasak jo, gyvenimas tai lyg kova bokso rinke, kur negalima prasidėjus kovai pasitraukti.

„Nevykėliai neegzistuoja. Viskas yra tik žmonių galvose“, - akcentavo pranešėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)