Prekybininkai piktinosi, kad civilizuotoje šalyje jie priversti kęsti pažeminimą.

Kaip rašo dienraštis „Klaipėda“, prekybos Jūros šventės mugėje vietos pardavinėjamos pagal iš anksto sudarytus sąrašus. Pirmajame jų įrašyti amatininkai, kurie turi sertifikatus, kad prekiauja tautiniu paveldu pripažintais produktais.

Jiems prekybos vietos Jūros šventėje imtos pardavinėti nuo antradienio. Nuo penktadienio prekybos vietas šioje mugėje galės įsigyti ir antrajame sąraše esantys prekybininkai - jiems keliami mažesni reikalavimai nei tiems, kurie nori patekti į pirmąjį sąrašą.

"Jame yra apie 300 žmonių, o antrajame sąraše - dar apie 500 prekeivių. Mugėje yra apie 800 prekybos vietų, todėl visiems turėtų užtekti. Tik patys prekybininkai ir gali kaltinti save, kad naktimis laukia, kol atsidarys platinimo vietos ir jie galės įsigyti leidimus prekiauti Jūros šventėje", - pabrėžė šią vasaros fiestą organizuojančios įstaigos "Klaipėdos šventės" rinkodaros vadovas Raimondas Bieliauskas.

Leidimą prekiauti Jūros šventėje galima įsigyti tik keliose "Tiketos" kasose, esančiose didžiuosiuose šalies miestuose.

Didžiausio paklausumo zonoje 9 kv. m ploto prekybos vieta Jūros šventėje visoms trims fiestos dienoms kainuoja 1 098 litus, o mažiausio paklausumo 4 kv. m ploto vieta - 244 litus. Skaičiuojama, kad už prekybos vietas bus surinkta apie 500 tūkst. litų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)