Generalinė prokuratūra DELFI trečiadienį patvirtino, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo didelės vertės svetimo turto iššvaistymo, skolininko nesąžiningumo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

„Siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui šiuo metu detaliau informuoti apie pareikštus įtarimus negalime“, – sakė prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo svetimo turto iššvaistymo atlieka Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus.

T. Barštys nebuvo linkęs komentuoti jam pareikštų įtarimų – DELFI pasiūlė kreiptis pas ikiteisminį tyrimą atliekančius ir kontroliuojančius pareigūnus.

Neoficialiai užsimenama, kad įtarimai pareikšti ir kitiems su T. Barščio bendrovėmis susijusiems asmenims – esą Vievio paukštyno bankroto metu T. Barščio vadovaujamos bendrovės galėjo neteisėtai gauti apie 2 mln. litų.

Įsiteisėjusiu teismo sprendimu yra nustatyta, kad Vievio paukštyno bankroto metu buvo pažeistos kai kurių kreditorių teisės – nesąžiningai buvo suteikta pirmenybė Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynams.

Teismui sandorius, sudarytus 2011-ųjų gegužę-rugpjūtį, ginčijo milijonieriaus Visvaldo Matijošaičio valdomos bendrovės „Plungės kooperatinė prekyba“, „Vichiunai Nordic AS“ ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)