Vilniaus miesto apylinkės teismas dar praėjusį penktadienį patenkino aviakompanijos prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones beveik 2,3 mln. Lt sumai. Pirmadienį teismas išnagrinėjo dar vieną „Grand Cru Airlines“ prašymą ir papildomai nutarė areštuoti turto už daugiau kaip 2,4 mln. Lt.

Tuo pačiu teismas priėmė įsakymus, kuriais „Go Planet Travel“ įpareigota padengti įsiskolinimus. Tiesa, šie įsakymai neįsiteisėję – jeigu kelionių organizatorius nesutiks su pareikštais reikalavimais, „Grand Cru Airlines“ bus priversta pateikti ieškinį ir civiline tvarka įrodinėti įsiskolinimą.

Kelionių organizatoriaus poilsiautojus į keliones užsienį skraidinusi „Grand Cru Airlines“ apie nutraukiamą bendradarbiavimą su „Go Planet Travel“ pranešė penktadeinį.

Nuo veiklą nutraukusio kelionių organizatoriaus nukentėję žmonės kol kas į teismą nesikreipė – dokumentus dėl neįvykusių kelionių ir už jas sumokėtų pinigų nukentėjusieji teikia Valstybiniam turizmo departamentui.

Pirminiais duomenimis, nuo kelionių organizatoriaus galėjo nukentėti daugiau kaip tūkstantis turistų. Dalį keliautojų bendrovė į užsienį išvežė jau žinodama, kad jiems paslaugų nesuteiks.

DELFI skelbė, kad „Grand Cru Airlines“, „Go Planet Travel“ ir atvykstamojo turizmo bendrovė „Go Baltic Travel“ iki šiol priklausė prieš metus veiklą pradėjusiam holdingui „Grand Go Group“ - jis valdė 50 proc. „Grand Cru Airlines“ ir po 100 proc. „Go Planet Travel“ ir „Go Baltic Travel“ akcijų, tačiau šiuo metu 100 proc. „Grand Cru Airlines“ akcijų priklauso Kipro bendrovei „Brenalan Investments Ltd.“, kuri vienintele įmonės akcininke tapo gegužės 27 dieną, rodo Registrų centro duomenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)