“Travel Planet” darbuotojams tenka aiškinti savo klientams ir besidomintiems bendrovės organizuojamomis kelionėmis, kad „Travel Planet“ vardas bei veikla niekaip nesusiję su pastaruoju metu liūdnai nuskambėjusia kompanija „Go Planet Travel“

„Liūdna, kad kolegos ir konkurentai nesugeba vykdyti savo įsipareigojimų klientams, ir dar labiau apmaudu, kad didelis kiekis žmonių liko be savo suplanuotų atostogų ir kelionių. Žinoma, abiejų agentūrų vardų panašumas kelia keblumų ir mums bei mūsų nuolatiniams klientams, kadangi meta šešėlį ant agentūros, kurią taip puoselėjame ir mylime, vardo“, – sakė „Travel Planet“ direktorė Gabrielė Štaraitė.

Ji vylėsi, kad nuolatiniai agentūros klientai, kurie rodo savo simpatijas ir lojalumą „Travel Planet“, besirinkdami keliauti kartu ne vieną kartą, sugebės tinkamai įvertinti kontekstą ir atsirinks, kas yra kas šioje rinkoje.

Pasak įmonės, painiava dėl abiejų bendrovių vardų prasidėjo prieš metus, kai įsisteigė agentūra, panašiu į „Travel Planet“ pavadinimu - „Travel Planet“ pavadinimas buvo užregistruotas 2012 m. birželio 22 d., tuo tarpu „Go Planet Travel“ – 2013-ųjų metų kovo 6 d.

„Su konkurentais vedėme diskusijas dėl vardų panašumo nuo pat jų įsisteigimo dienos. Deja, nesulaukėme iš jų atsakomybės ir geranoriškų veiksmų šioje srityje“, – sakė G.Štaraitė. Pasak jos, „Travel Planet“ vadovai nuo pat pradžių įžvelgė grėsmę dėl abiejų agentūrų pavadinimų panašumo, tačiau tikėjosi šį konfliktą išspręsti taikiai. „Tačiau netekę vilčių susitarti, buvome priversti paduoti „Go Planet Travel“ į teismą dėl teisių į juridinio asmens pavadinimą pažeidimo“, – pranešime dėsto G Štaraitė.

Tiesa, prasidėjus „Go Planet Travel“ bankroto procedūrai, sudėtinga tikėtis gauti naudos iš teismo proceso. „Gali būti, kad konkurentų agentūra bankrutuos, jų pavadinimo nebeliks, tačiau neigiamas šleifas, mestas ant pavadinimo, dar vilksis kelerius metus“, – apgailestavo G.Štaraitė.

Bendrovės akcininkės ir steigėjos yra trys: Gabrielė Štaraitė, Žydronė Lukšytė ir Lina Nairauskienė. Šiuo metu „Travel Planet“ specializuojasi išskirtinių kelionių organizavime.

Turizmo departamentas penktadienį sustabdė nemokios „Go Planet Travel” licenciją. Skaičiuojamas, kad nukentėjusių poilsiautojų - per tūkstantis.

„Go Planet Travel“ turistus skraidino užsakomųjų skrydžių bendrovė „Grand Cru Airlines“, kuri dėl susikaupusios 4 mln. litų skolos liepos 3 dieną nutraukė sutartį su „Go Planet Travel“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)