Skubiai sprendžiama opiausia problema dėl 143 suaugusių ir 4 vaikų, kurie šįryt  nuskrido į Antaliją (Turkija) ir neapgyvendinami viešbučiuose.

Šiuo metu draudikai sprendžia dėl įsipareigojimų užsienyje esantiems turistams.

Anksčiau skelbta, kad Turkijoje užstrigo apie 100 turistų.

Oro uoste įstrigusių keleivių artimieji sako, kad penktadienį į Antaliją atskridusių keleivių niekas nepasitiko ir nenuvežė į viešbučius.

„Ta grupė, kuri šiandien ryte 4 valandą išskrido iš Vilniaus oro uosto, ji nusigavo į Antaliją. Ten juos vietiniai partneriai turėjo išvežioti po viešbučius, bet niekas neatsiuntė autobusų ir vis dar neatsiunčia. Žmonės priversti laukti kelias valandas ir nežino, kokios jų perspektyvos“, - BNS teigė vienas keliautojų artimųjų.

Pasak jo, Antalijoje esančios „Go Planet Travel“ atstovės keleiviams taip pat negali suteikti jokios informacijos.

Departamento direktorė Raimonda Balnienė susisiekė su ambasadoriumi Turkijoje Kęstučiu Kudzmanu ir ieško sprendimo.

R. Balnienė portalui lrytas.lt taip pat teigė, kad ją pasiekė faktai, jog kai kuriuose viešbučiuose lietuviams neatiduodami pasai, esą taip viešbučių darbuotojai bando suvesti sąskaitas su „Go Planet Travel“. Anot R. Balnienės, į tokius viešbučius skambino Lietuvos ambasados Graikijoje atstovai ir pareikalavo nepažeidinėti poilsiautojų teisių. 

Departamentas nurodo, kad „Go Planet Travel“ daugiau turistų į užsienį neskraidins, o penktadienį į Kretą turėję išskristi poilsiautojai liko Vilniuje.

Valstybinis turizmo departamentas pataria turistams, esantiems Antalijoje (Turkija), dėl apgyvendinimo ir grįžimo į Lietuvą kreiptis į Lietuvos garbės konsulę Antalijoje Mine Okudur, telefonu +905426177788. Su Lietuvos garbės konsule Antalijoje bendradarbiaus UAB „Novaturas“.
Visi šios dienos į Antaliją skrydžio turistai į Lietuvą grįš numatytu laiku po savaitės.

Siūlo skambinti

Bendrovė išplatino pranešimą, kuriame teigia apgailestaujanti dėl situacijos.

„Kompanija daro viską, kad tie, kurie dabar yra išvykę, grįžtų namo numatytu laiku, o tų, kurių atostogų planai buvo sutrikdyti - gautų tinkamą kompensaciją. Labai atsiprašome visų, kuriems teko keisti planus ir kviečiame kreiptis į kelionių agentūrą, kurioje buvo įsigyta poilsinė kelionė“, rašoma pranešime.

“Stabdome veiklą. Šioje istorijoje jaučiamės esą intrigų auka. Teisybės ieškosime teisiniu keliu, tačiau šiuo metu mums svarbiausi yra mūsų klientai, todėl dedame visas pastangas, kad jie patirtų kuo mažiau nepatogumų. Šioje istorijoje nukentėjome ir mes, tačiau dabar svarbiausia mūsų klientai“,- sako kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ marketingo ir komunikacijos vadovas Tomas Kirša.

Klientai kviečiami kreiptis telefonu 8 656 69899.

Keleiviais pasirūpins „Novaturas“

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ pasirūpins beveik 150 Turkijos Antalijos oro uoste įstrigusių turistų, keliavusių su licencijos dėl nemokumo netekusia bendrove „Go Planet Travel“.

„Visais turistais bus pasirūpinta, kad jie galėtų ramiai visą savaitę atostogauti“, - BNS sakė Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Jos teigimu, „Novaturas“ pasirūpins keliautojų apgyvendinimu ir pervežimu, tačiau visiems jiems reikės kreiptis į Lietuvos garbės konsulę Antalijoje Mine Okudur (Minė Okudur).

Pasak R. Balnienės, „Go Planet Travel“ įsipareigojimus turistams padengs draudimo kompanija „Compensa Vienna Insurance Group“.

„Visas išlaidas apmokės draudimas“, - BNS teigė R.Balnienė.

Turizmo departamento atstovė spaudai Edita Gaigalienė BNS teigė, kad išeitis rasta po skubaus pasitarimo, kuriame dalyvavo Turizmo departamento, „Go Planet Travel“ ir „Compensa“ atstovai.

Prognozės išsipildė

Ketvirtadienį pranešta, kad Lietuvos užsakomųjų skrydžių oro bendrovė „Grand Cru Airlines“ nutraukė sutartį su kelionių organizatore „Go Planet Travel“. Minima 4 mln. Lt skola.

Kreditų biuro „Creditinfo“ analizė rodė, kad bendrovės „Go Planet Travel“ bankroto tikimybės rizika yra „labai aukšta“, o vidutinė įsiskolinimų trukmė – 109 dienos.

Įmonės turto areštų šiuo metu nėra įregistruota, tačiau praeityje turtas buvo areštuotas du kartus.

Bendrovėje nuo šių metų kovo vadovauja Vidmantas Stonys. 88,11 proc. akcijų priklauso Kipro įmonei „Grand Go Group“, likusios 11,89 – Sauliui Vaitkevičiui.

„Go Planet Travel“ liepos 4 d. dirbo 34 darbuotojai.

Valstybinis turizmo departamentas „Go Planet Travel“ kelionių organizatoriaus leidimą išdavė 2013 m. gegužės 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)