Skelbiama, kad oro vežėjas poilsiautojų su šia bendrove nebeskraidins nuo liepos 17 d. „Grand Cru Airlines” vadovas pataria klientams susisiekti su kelionių organizatoriumi.

Valstybinis turizmo departamentas teigė, kad penktadienio ryte (8 val.) kreipėsi į „Go Planet Travel“ direktorių ir akcininkus, prašydamas nedelsiant informuoti departamentą, kaip bus sprendžiama susidariusi situacija bei informuoti turistus apie prisiimtų įsipareigojimų vykdymą.

„Stebime ir aiškinamės situaciją, todėl tolimesni departamento veiksmai priklausys nuo priimtų bendrovės sprendimų, vykdant įsipareigojimus turistams. Gavę bendrovės informaciją, nedelsiant ją paskelbsime departamento interneto svetainėje. Rekomendacijas turistams galėsime pateikti tik gavę bendrovės atsakymus“, - teigiama komentare.

Valstybinis turizmo departamentas „Go Planet Travel“ kelionių organizatoriaus leidimą išdavė 2013 m. gegužės 1 d.

Įstrigo 100 keliautojų

Turkijos kurorto Antalijos oro uoste įstrigo apie 100 su bendrove „Go Planet Travel“ skridusių turistų. Valstybinis turizmo departamentas ir pati bendrovė aiškinasi padėtį, o Užsienio reikalų ministerija teigia neturinti informacijos.

Oro uoste įstrigusių keleivių artimieji sako, kad penktadienį į Antaliją atskridusių keleivių niekas nepasitiko ir nenuvežė į viešbučius.

„Ta grupė, kuri šiandien ryte 4 valandą išskrido iš Vilniaus oro uosto, ji nusigavo į Antaliją. Ten juos vietiniai partneriai turėjo išvežioti po viešbučius, bet niekas neatsiuntė autobusų ir vis dar neatsiunčia. Žmonės priversti laukti kelias valandas ir nežino, kokios jų perspektyvos“, - BNS teigė vienas keliautojų artimųjų.

Pasak jo, Antalijoje esančios „Go Planet Travel“ atstovės keleiviams taip pat negali suteikti jokios informacijos.

UR ministro patarėja Rasa Jakilaitienė BNS teigė, kad ministerija jokios informacijos apie tai nėra gavusi.

Teigiama, kad „Go Planet Travel“ skolos užsakomųjų skrydžių bendrovei „Grand Cru Airlines“ sudaro 4 mln. Lt.

Teigia radę vežėjus

Apie 11 val. ryte portalui DELFI elektroniniu paštu komentarą pateikė ir pati „Go Planet Travel“.

Įmonės marketingo ir komunikacijos vadovas Tomas Kirša teigė, kad skrydžiams nuo liepos 18 d. jau surasti keli alternatyvūs vežėjai.

„Deramės dėl patogesnių sąlygų mūsų turistams ir tariamės dėl tolimesnių skrydžių vykdymo. Apie visus pakeitimus, kurie bus nuo liepos 17 d., savo keleivius informuosime nedelsiant”, - atsiųstame laiške cituojamas jis.

Pranešama, kad „Go Planet Travel“ ir toliau tęsia veiklą, tik keičia pervežimo bendrovę.

„Verslo santykių niuansus aiškinsimės teisme, o šiuo metu mums rūpi, kad mūsų klientai būtų saugūs ir ramūs dėl savo kelionių“, - tikino bendrovės atstovas.

Siūlo kreiptis į kelionių organizatorių

Atostogaujantys ar keliones su „Go Planet Travel“ nusipirkę poilsiautojai plūsta skambinti oro vežėjui „Grand Cru Airlines“, tačiau bendrovės vadovas Valdas Barakauskas sako, kad viską daro pagal reglamentą ir klientams siūlo siektis su kelionių organizatoriumi.

„Mes iki liepos 17 d. skraidome pagal reglamentą, išvežinėjame keleivius, o tiems, kas keliauja po 17 d., siūlome susisiekti su turo operatoriumi ir išsiaiškinti, ar yra surastas kitas vežėjas ir ar yra sumokėta už viešbučius, kad nebūtų taip, jog žmogus nuskris ir neturės viešbučio“, - kalbėjo jis.

V. Barakauskas teigė nežinantis, kiek poilsiautojų po liepos 17 d. bus likę kurortuose.

Turo operatorius uždarė mums prieigą prie kelionių sąrašų ir mes net negalime įvertinti situacijos“, - paaiškino jis.

Vis dėlto V. Barakauskas pripažino, kad po šios dienos kurortuose liks Lietuvos piliečių, kurie „Go Planet Travel“ neradus oro vežėjo, įkalintų poilsio vietose. Tarp šalių, kuriose bus poilsiautojų, V. Barakauskas įvardino Bulgariją, Turkiją, Graikiją.

Paklaustas, kas privertė oro vežėją nutraukti sutartį su kelionių organizatoriumi, teigė, kad neatsiskaitymo problema buvo dažna, tačiau anksčiau oro vežėjas sulaukdavo šiokių tokių atsiskaitymų.

„Prieš mėnesį buvo išsiųstas jiems pranešimas, kad padengtų skolą, nes kitaip planuojame nutraukti sutartį. Maitino mus visais įmanomais būdais pažadais, bet iš jų nebuvo jokios naudos, - V. Barakauskas. - Kiek mes galima skraidinti nemokamai?“.

Pašnekovas teigė, kad oro vežėjo kompanijai taip pat nepavyksta susisiekti su „Go Planet Travel“.

„Administratorė vakar (ketvirtadienį – red.) buvo nuvykusi, tai biuras dirbo, bet ten žmonės jau panikoje, kaip supratome, - teigė jis. - Jie ragelio mums nekelia, fakso nepriima“.

BNS skelbė, kad „Grand Cru Airlines“ ir „Go Planet Travel“ iki šiol priklausė holdingui „Grand Go Group“. Šis valdė 50 proc. „Grand Cru Airlines“ ir 100 proc. „Go Planet Travel“ akcijų. Tačiau dabar „Grand Cru Airlines“ 100 proc. akcijų priklauso bendrovei Kipre.

Bankroto tikimybės rizika - labai aukšta

Kreditų biuro „Creditinfo“ analizė rodo, kad bendrovės „Go Planet Travel“ bankroto tikimybės rizika yra „labai aukšta“, o vidutinė įsiskolinimų trukmė – 109 dienos.

Įmonės turto areštų šiuo metu nėra įregistruota, tačiau praeityje turtas buvo areštuotas du kartus.

Bendrovėje nuo šių metų kovo vadovauja Vidmantas Stonys. 88,11 proc. akcijų priklauso Kipro įmonei „Grand Go Group“, likusios 11,89 – Sauliui Vaitkevičiui.

„Go Planet Travel“ liepos 4 d. dirbo 34 darbuotojai.

Galbūt Jūsų artimieji šiuo metu yra Antalijoje tarp neparskaidrintų keleivių, turite daugiau informacijos, ar norite pasidalinti patirtimi? Prašome pasidalinti informacija, rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)