Nerūkymo zonoje – Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvare – lauko kavinėse bus galima rūkyti tik specialiose vietose. Tokius pokyčius inicijavo kavinių savininkai, kurie kreipėsi į savivaldybę.

Labiausiai šiauliečių ir turistų lankomame Šiaulių miesto pėsčiųjų bulvare draudžiama rūkyti. Rūkaliai užtraukti dūmą negali ir lauko kavinėse. Tuo nepatenkinti kavinių lankytojai, piktinasi ir kavinių savininkai. Savivaldybė nusprendė padaryti išimtis – kiekvienoje lauko kavinėje numatyti vietas, kur galima rūkyti.

„Šitą erdvę nustatys darbo grupė. Iš verslininkų sulaukėme planelių, perduos. Darbo grupė priims sprendimą“, – aiškino Šiaulių miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir civilinės saugos skyrius vedėjo pavaduotojas Andrius Gagys.

Nors rūkyti kavinėse negalima, daugelis rūkančiųjų nepaiso minėto draudimo, nes lauko kavinėse ant stalų padėtos peleninės. Savivaldybės darbuotojai kartu su policija tikrino kavines. Surašyti penki administracinės teisės pažeidimų protokolai, keli rūkaliai įspėti. Tikimąsi, kad lauko kavinėse nustačius specialias rūkymo vietas, nesusipratimų nebebus.

Nerūkymo zonomis mieste yra paskelbta Prisikėlimo aikštė ir skveras prie Savivaldybės, pėsčiųjų bulvaras, Prūdelio ir Rėkyvos paplūdimiai, autobusų stotelės ir stotis, „Beržynėlio“ parkas.