"Dabar susitarta, kad ir individualūs pieno statytojai, ir žemės ūkio bendrovės atgaus 65 procentus senų įsiskolinimų. Norėdami susigrąžinti pieno tiekėjus, jiems įsipareigosime atiduoti visą skolą", - teigė "Marijampolės pieno konservų" direktorius Henrikas Karpavičius.

Direktorius sakė, kad visą skolą per trejus metus atgaus tie pieno statytojai, kurie įsipareigos pieną parduoti šiai įmonei. Kol kas dar nėra apskaičiuota, kiek tai kainuos bendrovei, bet manoma, kad kelis milijonus litų.

Vasarą už 16,23 milijono litų "Marijampolės pieno konservus" įsigijusi bendroji Lietuvos, Rusijos ir Lichtenšteino įmonė "Eksimeta" atnaujino gamybą viename didžiausių šalies pieno perdirbimo kombinatų, kuris dabar panaudoja tik nedidelę savo pajėgumo dalį.

Praeityje kombinatas per parą perdirbdavo iki 1,5 tūkstančio tonų pieno, dabartiniai savininkai vasarą, kai bus daugiau pieno, planuoja perdirbti jo 600-700 tonų per dieną.

"Mūsų didžiausia problema - pieno tiekėjai. Ankstesniais metais žmonės, negaudami iš kombinato pinigų, išpjovė karves, pernai šalyje jų sumažėjo 80 tūkstančių. Pradėję dirbti Marijampolėje, iš pradžių pieno statytojų visai neturėjome, dabar jų jau yra apie 1800", - sakė direktorius.

Neseniai veiklą atnaujino du šios bendrovės filialai. Jurbarko rajono Belvederio sūrinė vėl gamina "Liliputo" sūrį, į darbą po 9 mėnesių pertraukos čia grįžo apie 20 žmonių. Vėl pradėjo veikti ir Šakių rajono Lukšių pieninė, kur gaminamas keptas sūris, varškė.

Bendrovė šalies konditerijos įmonėms pradėjo parduoti sutirštintą pieną, supilstytą į didelės talpos tarą. Ši prekė yra paklausi, ja domisi ir užsienio šalių pirkėjai. Pavasarį, kai bus superkama daugiau pieno, Kalvarijos ceche vėl atgis pieno miltelių gamyba.

Su pieno supirkėjais "Marijampolės pieno konservų" įmonėje dabar dirba apie 400 žmonių, jų skaičiaus nesiruošiama mažinti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją