Šioje Kretingos rajone veikiančioje įmonėje tiek pačios gamybinės patalpos, tiek ir visi technologiniai žaliavos apdorojimo procesai jau atitinka ypač griežtus ES veterinarinės maisto kontrolės reikalavimus.

Per parą kulinariniams cechams čia paruošiama per 3 tonas įvairios šaldytos žuvies. "Nokvėja", iki šiol produkciją realizavusi Lietuvoje ir šiek tiek Rusijoje, nuo šiol tikisi pasiekti ir Skandinavijos rinklas.

Anksčiau tokias ES tarptautines eksporto licencijas jau yra gavusios uždarosios akcinės bendrovės "Digrama", "Kraitenė", "P ir P Provit industrija", "Ostsee Fisch Kretinga", "Plungės šaltis", "Norvelita", "Plungės kooperatinė prekyba" bei "Neringos žuvis".

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovų, šiuo metu šalyje veikiančiose per šimtą dvidešimt žuvų perdirbimo įmonių pradedama diegti vidaus kontrolės sistema. Tačiau, tarptautinių ekspertų nuomone, ateityje smulkios žuvų perdirbimo įmonės turės kooperuotis, nes tik modernizuotuose stambiuose perdirbimo cechuose galima užtikrinti tinkamus technologinius gamybos procesus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją