Nuo 2012 m. į Palangą atvykstantys atostogauti ir čia apsistoję poilsiautojai savivaldybei turi mokėti 1 Lt „pagalvės“ mokestį. Palangos meras Šarūnas Vaitkus teigia, kad savivaldybė jau dirba prie naujo projekto, kuriuo būtų atsisakyta „pagalvės“ mokesčio, tačiau vietoj jo būtų įvestas naujas mokestis.

Atsisakius „pagalvės“ mokesčio savivaldybė planuoja įvesti automobilio mokestį, kuris būtų mokamas įvažiuojant į Palangą. Svarstoma, kad šis vienkartinis mokestis galėtų būti 10 Lt už automobilį.

Mokestį savivaldybė planuoja įvesti, kai bus baigtas statyti 9 km aplinkkelis, kuris nuo Palangos nukreips čia neapsistojantį transporto priemonių srautą.

„Taip būtų sumažintas žmonių, kurie šiaip sugalvoja vakarui atvažiuoti pasivažinėti po Palangą, skaičius. Atvykę į zoną poilsiautojai taip pat būtų skatinami nebevažiuoti iš čia. Mūsų tikslas, kad čia būtų važinėjama ne automobiliais, o dviračiais“, - teigė Palangos meras Š. Vaitkus.

Miesto meras teigė, kad kol kas konkretaus sprendimo dėl „pagalvės“ mokesčio atsisakymo nėra, tačiau jau atliekama projekto studija.

„Tokiu atveju atsisakytume ne tik „pagalvės“ mokesčio, bet gal net ir parkavimo mokesčių. Centre galbūt atsirastų stovėti draudžiantys ženklai. Mūsų tikslas – kad žmonės vaikščiotų ir važinėtų dviračiais“, - teigė jis.

Miesto vadovas teigė, kad automobilio mokestis savivaldybei padėtų surinkti daugiau lėšų nei dabar galiojantis „pagalvės“ mokestis.

Pernai metais Palangos savivaldybė iš „pagalvės“ mokesčio surinko 731,813 tūkst. Lt.

DELFI primena, kad „pagalvės“ mokestis Palangoje buvo įvestas 2012 m. balandžio mėnesį. 1 Lt mokestis taikomas fiziniams ir juridiniams asmenims, teikiant apgyvendinimo paslaugas. Mokestis imamas iš kiekvieno asmens už kiekvieną nakvynę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)