Didžiausi atlyginimai 2005 metais buvo Kopenhagoje, o Taline vidutinis uždarbis yra septynis kartus mažesnis. Talino gyventojų vidutinis atlyginimas sudaro 14,4 proc. Šveicarijos miesto Ciuricho vidutinio atlyginimo, kuris buvo imamas pagrindu tyrime.

Vidutinių pajamų skirtumai tarp Talino ir Kopenhagos realiai yra mažesni dėl didelių Danijos mokesčių, tačiau prekių ir paslaugų kainos Kopenhagoje yra vidutiniškai tik du kartus didesnės nei Taline.

Tyrimo autoriai pabrėžia, kad nepaisant realaus uždarbio naujosiose ES šalyse augimo, kuris per pastaruosius kelerius metus padidino ir gyventojų perkamąją galią, skirtumai tarp ES senbuvių ir naujokių vis dar yra milžiniški.

Liuksemburgo gyventojai turi didžiausią perkamąją galią - keletą kartų didesnę negu Varšuvos, Talino ar Vilniaus gyventojai, kurių perkamoji galia yra mažiausia. Ciuricho indeksas - palyginimo pagrindas - yra 100, Kopenhagos - 100,6, o, pavyzdžiui, Rygos- 32,6, Vilniaus ir Talino - tik 24,6 balo.

Pats brangiausias pragyvenimas yra Osle, po jo eina Kopenhaga, Tokijas, Ciurichas ir Londonas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją