„Jei negali susirasti darbo, visą laiką yra visuomeninė veikla. Kuo anksčiau pradėsi ja užsiiminėti, savanoriauti, kurti kažką savo, daryti savo iniciatyvas draugų būryje, tuo labiau lavinsi savo įgūdžius. Labai svarbu būnant moksleiviu ar studentu eiti į nevyriausybinę organizaciją ir išmokti, kaip parašyti sklandų, gražų laišką, kaip paskambinti įmonės aukštam vadybininkui ar vadovui, kaip bendrauti su kitomis įmonėmis, kaip organizuoti darbą, kaip veikti komandoje ir galbūt tai komandai vadovauti“, - „Žinių radijo“ laidoje „Radioaktyvūs“ sakė Ž. Zabieta.

Pasak jo, tokie įgūdžiai daugeliu atveju yra didesni pranašumai nei geri pažymiai universitete.

Ž. Zabietos teigimu, pagrindinės žmonių klaidos, rašant gyvenimo įprašymą, yra tai, kad aprašinėjamas gyvenimas, bet nesistengiama parašyti, kuo tas mūsų gyvenimas susijęs su pozicija, kurioje norima gauti darbą:

„Pirmoji taisyklė – ištrinti visą informaciją iš CV, kuri tavęs neparduoda. Rašome per daug nereikalingos informacijos“, - patarė jis.

Niekas nesusidomėjo 6 tūkst. Lt alga

„Žygio darbo biržos“ veikimo principas toks: Ž. Zabieta randa darbo skelbimus įmonių puslapiuose, dalinasi jais „Facebook“ paskyroje, nepateikdamas darbdavio kontaktų, o susidomėjusiems ir tinkantiems tai vietai duoda įmonės kontaktus.

 „Stengiuosi dalintis skelbimais rinkodaros srityje, komunikacijoje, finansų įmonių skelbimais. Įdomiausi yra kūrybinio tipo darbai, reikalaujantys inovatyvių sprendimų ir kūrybiško darbo. Daugiausia darbo skelbimų yra IT srityje“, - pasakojo jis.

„Pamenu vieną darbo skelbimą: buvo 6 tūkst. litų „į rankas" programuotojui „Java“ kalba. Nesusilaukiau nė vieno susidomėjusio žmogaus. Pasirodo, šis sektorius yra stipriai išlepintas. Jų darbas yra gerai apmokamas, o patys geriausi gali būti laisvai samdomi užsienio šalių darbuotojai“, - sakė Ž. Zabieta.

Visą laidos „Radioaktyvūs“ įrašą klausykite čia.