„Nedarbo lygis ne tik nekinta, jis išaugo. Iki krizės nedarbas buvo 4 proc., dabar jis yra 10 proc. Tai rodo, kad visa pašalpų ir paramų sistema sugadino žmones: jie pradėjo galvoti, kam aš turiu dirbti. Mūsų nariai skundėsi, kad ieško ne aukštos kvalifikacijos, nekvalifikuotam darbui dirbti darbuotojų regione, ir žmonės neina už 1400 (litų – red.) į rankas“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ trečiadienį sakė R. Skyrienė.

Ji pažymi, kad Lietuvoje trūksta ir kvalifikuotos jėgos, todėl įstatymus reikėtų sutvarkyti taip, kad į šalį būtų lengviau atsivežti dirbti piliečius ne iš Europos Sąjungos šalių. Visgi R. Skyrienė teigia, kad teikiamas įstatymo projektas dėl kvalifikuotų darbuotojų įsivežimo į Lietuvą verslui kelia rūpesčių.

„Teikiamame projekte lyg ir norima padėti verslui, kad greičiau būtų galima įsivežti darbuotoją, sutrumpinti mėlynosios kortos (leidimo dirbti Lietuvoje – red.) išdavimą, tačiau atsiranda reikalavimas trijų vidutinių atlyginimų. Tokiu būdu iškrentame iš europinio konteksto: dauguma šalių naudoja 1,5 vidutinio atlyginimo, o Lietuvai dabar siūlo net 3 vidutinius atlyginimus, kas gali sudaryti nepalankias sąlygas pritraukti darbuotoją į regioną“, - kalbėjo R. Skyrienė.

Ji nurodė, kad neteisinga būtų Lietuvos verslininką priversti mokėti atsivežtam darbuotojui daugiau.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.