Kreipdamasi į susirinkusius svečius prezidentė Dalia Grybauskaitė džiaugėsi, kad Lietuvos verslas randa savo vietą pasaulyje.

„Vis daugiau įmonių vadiname inovatyviomis, kurios atspindi konkurencingumą ir galimybę susirasti nišą pasaulyje, kurią randa tik Lietuva. Įvairių agentūrų vertinimai apie verslo aplinką rodo, kad šalis tampa veržlia, savimi pasitikinčia ir kad Lietuva gali būti ta vieta, į kurią verta grįžti ir kurioje verta dirbti“, - kalbėjo šalies vadovė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad nors krizė jau praūžė ir situacija gerėja, tačiau lyderiams visuomet apstu iššūkių.

„Būti lyderiu sunku bet kurioje srityje: versle ar politikoje lyderiui tenka prisiimti daug didesnę atsakomybę nei galėtume. (...) Kiekvienu laikotarpiu lyderiui iššūkiai bus didžiuliai. Tai yra kiekvienos dienos iššūkiai versle, bendravime, pasaulyje, galų gale kiekvieną dieną vadovai turi suburti kolektyvą, kad jis didžiuotųsi ir norėtų dirbti su jais“, - sakė D. Grybauskaitė.

Svarbiausias iškilmingo renginio titulas atiteko izoterminių kėbulų ir puspriekabių gamybos bendrovės „Schmitz Cargobull Baltic“ generaliniam direktoriui Raimundui Petrauskui, kuris buvo paskelbtas Metų vadovu.

„Tai yra tikrai džiugi ir netikėta žinia. Pirmiausiai tai yra visos mūsų komandos nuopelnas ir ilgo darbo įvertinimas. Paskutiniu metu mūsų gyvenime buvo svarbūs trys žodžiai: vertė, inovacijos ir kultūra“, - atsiimdamas prizą sakė Metų vadovas, kuris įmonei vadovauja nuo 1994 m.

Pernai „Schmitz Cargobull Baltic“ uždirbo daugiau nei 54 mln. Lt.

Į vakaro vinimi tapusį „Metų CEO“ apdovanojimą pretendavo penki finalininkai: R. Petrauskas, „Danske Bank“ banko generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas, bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas, bendrovės „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas ir bendrovės „Amilina“ generalinis direktorius Mindaugas Gedvilas.

Praėjusiais metais šį apdovanojimą gavo bendrovės „Lietuvos draudimas“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Kęstutis Šerpytis.

Dažniausiai minėtas - R. Masiulis

Rokas Masiulis, Darius Gudačiauskas
Pagrindinis naujienų portalas DELFI apdovanojo daugiausiai žiniasklaidos dėmesio sulaukusį įmonės vadovą. Šie duomenys gauti iš žiniasklaidos stebėsenos ir analizės bendrovės „Mediaskopas“. Daugiausiai žiniasklaidos dėmesio sulaukusiu vadovu tapo bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Apdovanojimą įteikęs DELFI generalinis direktorius Darius Gudačiauskas sakė, kad didžiausia našta įgyvendinant bene svarbiausią Lietuvos energetikos projektą – suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybas – teko bendrovei „Klaipėdos nafta“ ir jos vadovui R. Masiuliui.

„Jau dabar aišku, kad R. Masiuliui teko atlaikyti išbandymą ne tik darbais, bet ir žurnalistų klausimais – jis yra dažniausiai minėtas vadovas žiniasklaidoje. Nors grandiozinis projektas dar nebaigtas, o laivas su simboliniu pavadinimu „Independence“ plaukia iš Pietų Korėjos Lietuvos krantų link, tikiuosi, kad šis viešumą ir skaidrumą simbolizuojantis apdovanojimas bus graži pradžia įvertinant visus R. Masiulio nuopelnus“, - kalbėjo D. Gudačiauskas.

R. Masiulis džiaugėsi galėdamas įgyvendinti tokį svarbų projektą, kuris atneš energetinę nepriklausomybę visai šaliai.

„Projektas yra svarbus ir man teko garbė jam vadovauti. Šis projektas galėtų parodyti, kaip mes, lietuviai, susivieniję galime padaryti ką nors svarbaus. (…) Be to, negaliu atsilikti nuo brolio ( „Tele2" vadovo Petro Masiulio – DELFI), kuris beje yra penkiomis minutėmis už mane  vyresnis, taigi ir prizą gavo penkiomis minutėmis anksčiau“, - atsiimdamas prizą šmaikščiai kalbėjo jis.

Dienraščio „Verslo žinios“ portalo vz.lt skaitytojai metų vadovu išrinko Lietuvos geležinkelių generalinį direktorių Stasį Dailydką, kuris yra sakęs, kad geriausia motyvavimo priemonė darbuotojams yra bausmė.

Metų investuotoju tapo bendrovė „Intermedix Lietuva“, kurią įkūrė JAV sveikatos apsaugos technologijų ir paslaugų milžinė „Intermedix Corporation“. Ši bendrovė Kaune įsteigė paslaugų centrą, kuriame dabar dirba 100 žmonių. Iki metų pabaigos planuojama sukurti daugiau nei 200 naujų darbo vietų.

Apdovanojimą įteikęs VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovas Arvydas Arnašius sakė, kad praėję metai buvo rekordiniai metai Lietuvai – pritraukta 22 įmonės, sukūrusios daugiau nei 1500 darbo vietų.

2014 m. pavyko pritraukti 14 užsienio kompanijų, kurios žada sukurti ne mažiau nei 1440 darbo vietų.

„Lietuva yra pasirenkama ne dėl pigios darbo jėgos, bet dėl esamų kompetencijų, darbuotojų motyvacijos ir saugaus politinio bei ekonominio klimato“, - tvirtino jis.

Metų eksportuotoju buvo pripažinta pieno perdirbimo bendrovė „Vilkyškių pieninė“.

Atsiimdamas apdovanojimą bendrovės vadovas Gintaras Bertašius sakė, kad maždaug 70 proc. įmonės produkcijos yra eksportuojama.

„Suprantame, kad Lietuva yra maža, o norint parduoti, reikia žengti kitur. Mes nuolat žvalgomės į naujas rinkas ir siekiame jas diversifikuoti“, - tvirtino jis.

Praėjusiais metais bendrovės eksportas padidėjo 30 proc.

Žaliausia įmone Lietuvoje įvardyta aukštųjų technologijų bendrovė „Thermo Fisher Scientific Baltics“. Jos generalinis direktorius Algimantas Markauska pripažino, kad šis įvertinimas buvo siurprizas ir džiaugėsi, kad įmonės nuolatinės pastangos atsiperka.

Efektyviausia bendrove tapo „Tele2“.

Petras Masiulis
Jos vadovas Petras Masiulis tvirtino, kad atsiimti tokį prizą yra džiugu, nes efektyvumas yra išskirtinis bendrovės bruožas.

„Jeigu tokį prizą laimėtų konkurentai, tektų susipakuoti daiktus ir išeiti. (...) Efektyvumas yra daryti teisingus sprendimus, dirbti nuoširdžiai“, - sakė jis, džiaugdamasis, kad įmonės darbuotojai dirba sąžiningai ir nešvaisto pinigų.

Bendrovės vadovas išdavė savo slaptą patarėją: „Kai nežinau, ką daryti darbe, ateinu pas savo žmoną, kuri man pataria, ką daryti. Ir aš esu laimingas“.

Už tvarią plėtrą apdovanota krakmolą ir glitimą gaminanti bendrovė „Amilina“.

Lietuvos verslo aukščiausio lygio vadovų rinkimus ketvirtą sykį organizavo dienraštis „Verslo žinios“ kartu su banku „Nordea“. Į renginį Rotušėje susirinko maždaug 150 verslo atstovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)