Tokį sprendimą ministras argumentavo tuo, kad reikia atlikti poveikio aplinkai vertinimą, nors anksčiau J. Neveročius sakė, kad strateginis planas turi būti patvirtintas birželio mėnesį.

„Ministro šiam vilkinimui yra kažkokios kitos priežastys. Ministrui didžiulę įtaką daro ponas V. Tomaševskis, kuris artimai bendradarbiauja ir palaiko ryšius su Vilniaus meru, ponu Artūru Zuoku“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė B. Cicėnas.

„Balandžio  mėnesį ponas J. Neverovičius buvo apsilankęs Vilniaus miesto savivaldybėje, kalbėjosi su meru, o išėjęs pradėjo aiškinti, kad Vyriausybės pateiktas strateginis planas netinkamas ir tam Energetikos ministerija nepritaria. Pagrindinės priežastys buvo dvi: Vilniaus termofikacinė elektrinė ir šiukšlių deginimo kogeneracinė jėgainė ir jų akcijų 51 proc. perdavimas valstybei.“

B. Cicėnas mano, kad čia stiprią įtaką padarė V. Tomaševskis ir A. Zuokas, kuris, pašnekovo nuomone, labai atkakliai palaiko monopolistus, įmonę, kuri šiuo metu yra išsinuomojusi „Vilniaus šilumos tinklus“.

Pašnekovas laikosi nuomonės, kad energetikos ministras neturėtų prieštarauti parengtam šilumos ūkio plėtros strateginiam planui.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.