Buvusio valdybos nario Harri Kermineno pareigas nuo penktadienio perima ir darbą koncerno „Achemos grupė“ valdyboje pradeda Valdas Sutkus, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas.

„Svarbiausias mano, pagrindinės akcininkės, prioritetas – užtikrinti sėkmingą ir stabilią nacionalinio kapitalo koncerno „Achemos grupė“ veiklą. Esu įsitikinusi, jog siekiant šio tikslo būtina stiprinti koncerno valdybą ir plėsti jos kompetenciją“, ‒ pažymėjo L. Lubienė.

Pasak jos, atsinaujinusi „Achemos grupės“ valdyba artimiausiu laikotarpiu turėtų susitelkti į tris svarbiausius uždavinius: pagerinti koncerno veiklos rezultatus, užtikrinti glaudesnį bendravimą tarp valdybos ir „Achemos grupės“ akcininkų bei paskirti kompetentingą, patyrusį, akcininkų pasitikėjimą turintį nuolatinį koncerno generalinį direktorių, kuris sugebės sėkmingai vykdyti „Achemos grupės“ strategiją. „Neabejoju, jog naujasis valdybos narys Valdas Sutkus, turintis didelę verslo valdymo ir interesų atstovavimo patirtį, ne tik gerokai sustiprins koncerną, bet ir užtikrins būtinų teigiamų pokyčių įgyvendinimą“, ‒ teigė didžiausia „Achemos grupės“ akcininkė.

„Vertinu man suteiktą pasitikėjimą ir galimybę prisidėti prie vienos didžiausių nacionalinio kapitalo bendrovių valdymo. Esu pasirengęs bendradarbiauti su kitais „Achemos grupės“ valdybos nariais ir akcininkais bei dėsiu visas pastangas, kad koncernas sėkmingai įgyvendintų akcininkų keliamus tikslus“, ‒ teigė koncerno valdybos narys V. Sutkus.

Primename, kad gegužę iš  koncerno generalinio direktoriaus pareigų pasitraukė Valdemaras Vareika, jį pakeitė   Romualdas Žadeika, kuris iki tol ėjo koncerno teisės ir bendrųjų reikalų direktoriaus pareigas.

Pagrindinė koncerno akcininkė Lidija Lubienė kartu su dukra Viktorija Lubyte valdo daugiau kaip 52 proc. „Achemos grupės“ akcijų.

Koncerno valdybos nariu paskirtas Valdas Sutkus nuo 2010 m. eina Lietuvos verslo konfederacijos prezidento pareigas. V. Sutkus yra sukaupęs didelę patirtį vadovaudamas Lietuvos prekybos įmonių asociacijai, dirbdamas Lietuvos pramonininkų konfederacijoje, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose bei bendrovėse „Achemos grupė“ ir „Fima“.

Koncernas „Achemos grupė“ vienija daugiau kaip 50 Lietuvoje ir užsienyje veikiančių bendrovių, kurių veikla apima gamybos, krovos ir logistikos, energetikos, prekybos, apgyvendinimo ir sveikatinimo bei kitas sritis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)