„Gal žmonės bijo, laikosi įsikibę stereotipų, kad juos išveš, nesumokės, apgaus“, – svarstė Simona Vaitonienė, kompanijos atrankų koordinatorė.

Per dieną į susitikimą su projektų vadovu ir atrankų koordinatore atėjo vos dvi dešimtys kandidatų. Jiems reikėjo užpildyti duotas anketas.

„Mūsų tikslas buvo pristatyti mūsų siūlomas paslaugas, darbo galimybes ir susirinkti žmonių kontaktus, kurie nori išvykti dirbti į užsienį“, – sakė S. Vaitonienė.

Kompanijos projektų vadovas Valerijus Deveikis tikino, kad siūlomas darbas yra legalus, su visomis socialinėmis garantijomis. Be to, darbuotojams nemokamai parūpina gyvenamuosius būstus.

„Mes nesame įdarbinimo agentūra, esame tiesioginiai darbdaviai, todėl neimame jokių įdarbinimo mokesčių. Savo darbuotojus siunčiame į komandiruotes Vokietijoje arba Olandijoje. Visi mokesčiai lieka Lietuvoje, kaupiasi darbo stažas, pensija“, – teigė V. Deveikis.

Atstovai alytiškiams siūlė mėsininkų, pakuotojų, krovėjų darbą, darbą logistikos srityje.

Pasak S. Vaitonienės, dauguma kandidatų ateina į susitikimą įsitikinę, kad užsienyje galės lengvai uždarbiauti.

„Darbas yra labai sunkus, fizinis, todėl mums reikalingi sveikatos problemų neturintys, ištvermingi, motyvuoti kandidatai. Norintiems išvykti dirbti į Olandiją, reikia gerai mokėti anglų kalbą. Dirbant Vokietijoje užsienio kalbos reikalavimų nekeliame“, – apie keliamus kriterijus kandidatams pasakojo moteris.

Paklausus apie darbo užmokestį, kompanijos atstovai paaiškino, kad jis priklauso nuo užimamos pozicijos, nuo darbo krūvio, viršvalandžių ir kitų kriterijų. Mažiausias užmokestis siekia 6 eurus (20,7 Lt) už valandą, atskaičius visus mokesčius. Užmokesčio dydis su kiekvienu darbuotoju aptariamas individualiai.