Pirmajame bankui priklausiusių paveikslų aukcione gegužės 29 dieną iš viso buvo parduodami 27 paveikslai, sėkmingai parduoti keturi. Du paveikslai parduoti už pradinę kainą, kiti du dailininkų kūriniai parduoti brangiau nei nustatyta kaina pirminio vertinimo metu.

Brangiausiai parduotas kartu kuriančių Baltarusijos menininkų Vladimiro Česlerio ir Sergejaus Voičenko paveikslas „Dramblys“ - už jį kolekcionieriai sumokėjo per 6 tūkst. litų, tai yra dvigubai daugiau, nei jis buvo įvertintas.

Iš viso už parduotus paveikslus surinkta daugiau nei 14 tūkst. litų.

Peržiūrėjus kitų 23 Lietuvos ir užsienio menininkų paveikslų kainas bus rengiamas antrasis bankui priklausiusios kolekcijos pardavimo aukcionas.

„Meno kūriniai – specifinis turtas, džiaugiuosi, kad paveikslų pardavimas prasidėjo sėkmingai ir už parduotus paveikslus kreditoriams grąžinome daugiau nei buvo tikimasi nustatant pradines paveikslų pardavimo kainas. Tikiu, kad visi bankui priklausę meno kūriniai sulauks savo pirkėjų, nes parduodama paveikslų kolekcija labai įvairi, joje yra ir pripažinimo sulaukusių menininkų darbų“, – sakė „Snoro" bankroto administratorius Neilas Cooperis (Neilas Kuperis), cituojamas atstovų atsiųstame pranešime.

Pirmajame „Snoro“ paveikslų kolekcijos aukcione taip pat parduotas lietuvių dailininko modernisto Lino Cicėno paveikslas „Šokėja, prisivalgiusi žuvies“. Susidomėjimo sulaukė ir Estijos grafikės Tatjanos Diščenko kūrinys „Mezza Vocce“ bei Alvydo Petkevičiaus drobė „Natiurmortas su gėlių puokšte vazoje“.

„Snorui“ priklausiusią paveikslų kolekciją sudarė skirtingų lietuvių dailininkų bei keleto Baltarusijos ir Estijos menininkų kūriniai, joje taip pat yra dvylika XX amžiaus pirmosios pusės lietuvių dailininko Adomo Galdiko abstrakčiojo impresionizmo tapybos darbų. Visi parduodami paveikslai priklausė bankui ir kabėjo banko centrinėje būstinėje ar kituose padaliniuose.

Visų 27 paveikslų pradinė kaina viršijo 140 tūkst. litų.

Balandį už daugiau nei 4 mln. litų parduotas ir vienas vertingesnių „Snorui“ priklausančių objektų - apartamentai Vilniaus senamiestyje. Juose gyveno vienas iš buvusių banko akcininkų. Ar tai buvo Raimondas Baranauskas, ar didžiausias akcininkas Vladimiras Antonovas, „Snoro“ bankroto administratoriaus atstovai neatskleidžia.

Už mažiausiai 5 mln. litų siūloma įsigyti ir dar du šalia esančius prabangius butus.

Gegužės pradžioje „Snoro" bankroto administratoriaus N.Cooperio atstovai skelbė, kad jau sėkmingai užbaigta 10 nekilnojamojo turto objektų Lietuvoje sandorių, už juos gauta ir ir į banką grąžinta 10 mln. litų.

2013 metų pabaigoje administratorius planavo, jog pardavus iš viso 14 Lietuvoje esančių „Snoro“ nekilnojamojo turto objektų (sklypų, gamybos bazių, gyvenamojo būsto, komercinių ir investicinių objektų) būtų gauta apie 50 mln. litų.

Iš viso „Snorui“ grąžinta apie 1,9 mlrd. litų.

„Snoras“ nacionalizuotas 2011 metų lapkričio 16-ąją, tų pačių metų gruodžio 7-ąją jam iškelta bankroto byla.

2011 metų lapkritį R.Baranauskas ir V.Antonovas išvyko į Londoną. Jie kaltinami iššvaistę apie 2 mlrd. litų.

Pirmos instancijos teismas Londone yra sankcionavęs R.Baranausko ir V.Antonovo išdavimą Lietuvai, jie šį sprendimą yra apskundę. Planuojama, kad jų skundas bus nagrinėjamas šių metų liepą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)