Tuo antradienį buvo įsitikinusi Maskvoje spaudos konferencijoje pasisakanti Eurazijos ekonominės komisijos (EEK) integracijos ir makroekonomikos ministrė Tatjana Valovaja.

"Armėnijoje sukurta gera rinkų struktūra, šalies ekonomika puikiai papildoma kitų Muitų Sąjungos šalių", - teigia T. Valovaja.

Ministrė tikina, kad Armėnija iš karto prisijungs prie EES. Savo ruožtu Kirgizija, taip pat laikoma kandidate prisijungti prie Baltarusijos, Rusijos ir Kazachstano sąjungos, kol kas vadovaujasi stojimo į Muitų Sąjungą gairėmis. Pareigūnė nurodo, kad šios šalies prisijungimui prie šalių trejeto būtina pasiruošti daug labiau.

"Kirgiziją su Muitų Sąjunga jungia bendra siena - labai svarbu, kad ši riba nevirstų nelegalių prekių patekimo į MS vieta", - pareiškė ji ir pridūrė, kad vėliau bus atskirai ruošiamos nuostatos, pagal kurias Kirgizija ruošis stojimui ir į EES.

Be to, T. Valovaja spaudos konferencijos metu nurodė ir naują šalį kandidatę, ketinančią taip pat stoti į EES - Tadžikiją.

"Galvodami apie galimą EES plėtrą atidžiai nagrinėjame Europos Sąjungos patirtį, - teigia ministrė. - Būtina tokios plėtros sąlyga tampa pusiausvyra tarp šalių tarpusavio ekonominio poveikio ir teritorijos plėtros. EES nebus plečiama siekiant vien didinti teritoriją, jos plėtra turi būti kokybiška".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (492)