Pardavęs akcijas R.Stonys, kuris yra bendrovės "Geonafta" valdybos pirmininko pavaduotojas ir įmonės "Dujotekana" prezidentas, daugiau dėmesio ketina skirti energetikos verslui, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Likusius 50 proc. "Vakarų medienos grupės" , kuri valdo baldų pramonės įmones "Klaipėdos mediena", "Girių bizonas" ir "Sakuona", turi Sigitas Paulauskas.

"Mano partneris Sigitas Paulauskas yra pagrindinis žmogus, kurio dėka ši įmonė per kelerius metus tapo viena iš medienos sektoriaus lyderių Lietuvoje. Logiška, kad jis ir toliau dirbs šioje srityje. Aš noriu sutelkti savo dėmesį į naftos gavybos ir energetikos sektorius, įgyvendinti projektus ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų", - sakė R.Stonys.

Jis neatskleidė sandorio vertės bei nenurodė, kam dar siūlė parduoti savo akcijas.

S.Paulauskas sakė, kad R.Stonys siūlė jam pirkti akcijas, tačiau jis investuoja į kitas verslo šakas ir nepriėmė šio partnerio siūlymo. Anot S.Paulausko, "Vakarų medienos grupe" jau anksčiau domėjosi keletas užsienio fondų.

"Dėl tokio susidomėjimo įmonės vertė tik didėja, be to, dabar žinome, kokia jos vertė. Akcijas įsigiję makleriai ateityje gali iš jų uždirbti, nes bendrovė nuolat auga, maždaug po 30 proc. kasmet", - sakė S.Paulauskas.

Pernai "Vakarų medienos grupė" uždirbo 10,7 mln. litų ikimokestinio neaudituoto pelno, grupės apyvarta padidėjo 16 proc. iki 217,5 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją