„Ši gegužė buvo itin nepalanki organizacijoms ir bendrovėms, užsiimančioms ar susijusioms su kultūrine ir sportine veikla, - sako „Creditreform Lietuva“ verslo analitikė Viktorija Puikutė, - štai Všį Kauno „Žalgirio rėmėjas patyrė net 16,2 mln. litų vertės turto areštą. Beje, tai antras pagal dydį turto areštas gegužę. Pirmoje vietoje - pagrindinių buveinių veikla užsiimanti „Ranga Group“ (daugiau kaip 46 mln. Lt)“

Areštuota Kauno arenos turto už 3,4 mln. Lt, Vilniaus koncertų ir sporto rūmams pritaikytas areštas 2,5 mln. Lt.

Vieno milijono litų vertės turto negalės pilna apimtimi valdyti ir kaip tik gegužę jubiliejų šventusi Birutė Petrikytė, vadovaujanti savo vardo muzikos klubui.

„Areštai įsisuko ir į žiniasklaidos įmones. „Diena Media News“ neteko teisės laisvai disponuoti beveik 950 tūkst. Lt , o Všį Teleradijo kompanija Hansa – 450 tūkst. Lt“, - dėsto V. Puikutė.

Pastebima, kad areštų sumos - pastambėjo. Bendra areštuoto turto vertė gegužę siekė 163,4 mln. litų, arba 46,1 mln. Lt daugiau nei balandį. Tačiau buvo areštuotas tik 818 įmonių turtas, kai prieš mėnesį šis skaičius buvo 14,8 proc. didesnis.

Tarp stambiausių areštantų, neskaitant jau minėtų, dar yra didmeninę prekybą vykdanti „Beita“ (7,7 mln. Lt) ir nekilnojamuoju turtu užsiimanti "Viringas" (4,2 mln. Lt).

Palyginus su balandžiu, areštus patyrusių įmonių sumažėjo Vilniuje (-56) , Klaipėdoje (-24) , o Panevėžio mieste jų skaičius išaugo (+15).

Per mėnesį sumažėjo smulkių įmonių (1-9 darbuotojai) patyrusių areštus (-110), tačiau tarp įdarbinusių 10-49 darbuotojus areštantų padaugėjo (+19). Padėtis pasitaisė ir stambių (per 250 darbuotojų) segmente: pasiekęs piką šių metų kovą, kai fiksuota 11 areštų, dabar turto apribojimų skaičius nusmuko iki 6 ir, matyt, toliau leisis žemyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)