"Šiuo metu turime būti ypač budrūs dėl žemos infliacijos rizikos, - sakė M. Draghi per ECB forumą, vykstantį Sintroje, Portugalijoje. - Mes neleisime, kad pernelyg žema infliacija išliktų pernelyg ilgai".

M. Draghi sakė, kad pagrindinis ECB rūpestis šiuo metu yra tinkamai parinkti laiką bet kokiai priemonei. Anot Centrinio banko pareigūnų, šiuo metu rengiamas priemonių paketas, kuris bus pateiktas per birželio 5 d. vyksiantį monetarinės politikos komiteto posėdį. Tarp planuojamų priemonių, minimas ir bazinės palūkanų normos mažinimas.

Per gegužės 8 d. vykusį posėdį M. Draghi nurodė, kad naujausi skaičiavimai ir prognozės bus paruoštos birželį numatytam banko valdybos pasitarimui. "Šiandienos posėdžio pabaigoje įsitikinau, kad banko valdyba sutinka imtis galimų naujų priemonių jau po kito mūsų susitikimo, tačiau prieš tai norime peržvelgti analitikų prognozes, kurios turėtų būti paruoštos birželio pradžioje", - nurodė gegužės pradžioje ECB vadovas.

Portugalijos vyksiančiame forume Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde savo pranešimą pristatė sekmadienį. Jame TVF vadovė perspėja monetarinės politikos formuotojus, kad naujosios priemonės, žinomos, kaip "makroprudencinės politikos priemonės, skirtos paskatinti finansinį stabilumą", vertė nėra įrodyta. TVF vadovė paragino centrinius šalių bankus daugiau bendradarbiauti tarpusavyje, kad jie greičiau ir lengviau įveiktų vis sudėtingesnių ir tarpusavyje labiau susijusius finansų sistemų iššūkius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)