Palangos turizmo informacijos centro vadybininkė Alma Slaboševičienė DELFI sakė, kad labai didelio antplūdžio savaitgalį nelaukiama, o laisvų vietų yra pakankamai.

„Mieste jau yra turistų, tačiau nemanau, kad galėtų trūkti vietų, nors dėl šilumos aktyvumas kiek didesnis. Manome, kad toks gražus oras tikrai pritrauks žmonių ir mus tai labai džiugina“, - kalbėjo ji.

Pasak pašnekovės, pramogų poilsiautojams turėtų būti pakankamai: kavinės jau laukia klientų, dviračiai nuomojami senokai, savaitgalį turėtų gausiau dirbti ir gatvės prekeiviai.

Tokias pačias tendencijas DELFI patvirtino ir viešbučio „Kerpė“ atstovas. Telefonu atliepęs vaikinas sakė, kad rezervacijų yra nemažai, bet anšlago nelaukiama.

„Šiuo metu yra žmonių, gulinčių pliaže, vienas kitas maudosi, o braidžioja koks šimtas poilsiautojų. Visame pajūryje yra maždaug tūkstantis žmonių“, - DELFI sakė Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas.

Jei tik labiau sušildavo, jo žodžiais, pavasarį visuomet suplūsdavo daugiau žmonių nei įprastai.

Ketvirtadienį Baltijos jūros temperatūra prie Palangos buvo +16 laipsnių. Tokia temperatūra tinkamiausia tik pabraidyti vandenyje, nes maudymuisi reikėtų palaukti 18-19 laipsnių. Panaši situacija prognozuojama ir savaitgaliui.

DELFI jau rašė, kad šiemet nuomos kainos Lietuvos pajūryje neturėtų labai skirtis nuo buvusių pernai.

Skaičiuojant pagal rinkos dalyvių pateikiamas kainas, vidutinis savaitės poilsis be didesnių pramogų su nakvyne ir maitinimu šeimai gali kainuoti daugiau nei 2 tūkst. Lt.

Gegužę ir birželį būsto nuoma gali kainuoti ir keliasdešimt litų už parą pigiau nei liepą ir rugpjūtį. Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos duomenimis, dažniausiai atvykstančios šeimos ieško nakvynės už 250-400 Lt, o maistui poilsiautojai yra linkę skirti 100-200 Lt per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)