Taip pat Europos Komisija nurodo galinti apkaltinti brokerių kontorą ICAP, kilus įtarimų dėl šios manipuliavimų nustatant LIBOR tarpbankines palūkanas. Apie tai praneša „Reuters“.

Jungtinių Valstijų ir Europos finansų reguliavimo tarnybos jau skyrė 6 mlrd. JAV dolerių siekiančias baudas 10-čiai bankų dėl šių neteisėtos veiklos nustatant LIBOR, taip pat dėl tokios veiklos laivės neteko 16 finansininkų.

EK kilo įtarimų, kad trys bankai rengė sąmokslą, kuriuo buvo ketinama pakeisti įprastą su euru susietų finansinių išvestinių priemonių vertinimo tvarką ir šio vertinimo komponentus“, - nurodo EK.

„Per kelias ateinančias dienas ar savaites greičiausiai peržiūrėsime gautus dokumentus prieš finansų instituciją ICAP, - teigia už konkurenciją atsakingas eurokomisaras Joaquinas Almunia. Jis taip pat kitiems pareigūnams nurodo, kad dėl likusios tyrimų dalies tolesnio vykdymo EK dar turi susitarti tarpusavyje. - Gavome didelius kiekius informacijos, kurią šiuo metu analizuojame. Kol kas proceso nebaigėme, todėl šiuo metu apie mūsų tolesnius planus kalbėti negaliu.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją