Bendras 1000 turtingiausių žmonių, porų ar šeimų turtas per metus išaugo 15 proc.

Turto ekspertas Philipas Beresfordas, kuris parengė sąrašą, sakė, kad jis niekada nėra matęs tokio „fenomenalaus“ asmeninio turto augimo.

Magnatai – broliai Hinduja – buvo turtuolių sąrašo viršuje, jų bendras turtas sudaro 11,9 milijardų svarų.

Srichandas ir Gopichandas Hinduja pakeitė anksčiau sąrašo viršuje buvusį futbolo klubo „Arsenal“ akcininką Alisherį Usmanovą.

P. Beresfordas sakė: „Turtingiausi žmonės Didžiojoje Britanijoje turėjo stebinančius metus. Nors kai kurie gali juos kritikuoti, daugelis šių žmonių yra ekonomikos pagrindas ir jų sėkmė atneša daugiau darbo vietų ir didesnę gerovę šalyje“.

Nauji sąraše – kompiuterinių žaidimų kūrėjai

Sąrašą papildė kompiuterinių žaidimų kūrėjai. Samas ir Danas Houseriai, kurie sukūrė žaidimą „Grand Theft Auto“, yra 947-i, jų bendras turtas siekia 90 milijonų svarų.

Keturi žaidimo „Candy Crush Saga“ kūrėjai šoktelėjo į aukštesnę sąrašo vietą nei anksčiau turėdami šimtus milijonų svarų vertės turto.

Naujas vardas sąraše - buvęs „Tesco“ vadovas seras Terry Leahy, turintis 100 milijonų svarų vertės turto ir esantis 863-as sąraše.

Anglijos karalienė Elžbieta, turėdama 330 milijonų svarų, sąraše yra 285-a. Garsenybės - taip pat tarp turtuolių: Simonas Cowellas dabar vertas 300 milijonų svarų, Deividas ir Victoria Beckham turi turto, kurio vertė 210 milijonų svarų, o dainininkas David Bowie savo turtą padidino iki 135 milijonų svarų.

Daugelis naujų pavardžių sąraše užsidirbo savo turtą verslu, susijusiu su pastarųjų metų interneto bumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)