2010 metais LVK įsteigtas apdovanojimas kiekvienais metais sulaukia vis didesnio visuomenės bei įmonių dėmesio. Praėjusiais metais garbingas apdovanojimas buvo įteiktas leidyklai "Alma littera" už švietėjišką projektą "Augu skaitydamas", skatinantį vaikus daugiau laiko skirti knygoms skaityti.
2012 metais apdovanojimą gavo bankas „Danske“ už plėtojamus visuomenės finansinio raštingumo projektus, tokius kaip Finansinio raštingumo olimpiada, edukacinis žaidimas vaikams „Pinigėnai“, paskaitų ciklas mokiniams „Pažink banką“, o 2011 metais šį apdovanojimą gavo Lietuvos aludarių gildija už socialinę komunikacijos kampaniją „Už jaunimo saviraišką be alkoholio 18+“.

LVK prezidentas Valdas Sutkus teigia, kad šiuo apdovanojimu siekiama skatinti socialinės atsakomybės principų taikymą verslo praktikoje: „Kiekvienais metais įmonės vykdo vis daugiau socialinių projektų, kurie pasitarnauja bendruomenėms, didina verslo reputaciją visuomenės tarpe. Norime apdovanoti labiausiai šia veikla nusipelniusias įmones, o tai kartu skatins ir kitas bendroves aktyviau vykdyti įvairius socialinius projektus“.

Anot LVK prezidento, įmonių projektai dažnai būna nepastebėti visuomenės. „Kasmet vertindami skirtingus projektus džiaugiamės, kad Lietuvoje yra tiek daug bendrovių, kurios aktyviai dalyvauja sprendžiant socialines problemas, tačiau ir apmaudu, kad daugelis šių iniciatyvų lieka nepastebėtos, neįvertintos visuomenės. Šiais metais didelį dėmesį skiriame tokių bendrovių viešinimui, nes tai yra didžiausias įvertinimas verslininkui“, - sakė V.Sutkus.

Prie projekto prisijungusio naujienų portalo Delfi.lt vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė teigė, kad socialinių iniciatyvų sklaida turi būti viena iš žiniasklaidos priemonių prioritetų.
„Delfi yra atsakinga ir etiška įmonė, turinti savo etikos kodeksą, todėl mums malonu, kad buvome pakviesti prisijungti prie „Socialiai atsakingo verslo“ rinkimų organizavimo. Dažnas net nesusimąstome, kad Lietuvos verslas labai aktyviai prisideda prie socialinių problemų sprendimo, todėl būsime vieni iš tų, kurie nušvies tuos geruosius verslo pavyzdžius“, -- pabrėžė vyriausioji redaktorė.
LVK generalinio direktoriaus Algimanto Akstino teigimu, konkurse galės dalyvauti visos Lietuvos įmonės: „Apdovanojimą gali gauti bet kuri Lietuvos bendrovė, nėra jokių apribojimų. Kiekvienais metais sulaukiame didelio aktyvumo, o kadangi šie metai mūsų organizacijai ypatingi, švenčiame savo dvidešimtmetį, norime, kad visuomenė taip pat prisidėtų prie socialiai atsakingos įmonės rinkimo“.

Specialią anketą, kurią rasite naujienų portalo Delfi.lt portale, gali pildyti įmonės ir fiziniai asmenys iki gegužės 9 d. „Socialiai atsakingo verslo“ apdovanojimas bus įteiktas gegužės 29 dieną Lietuvos verslo konfederacijos kongrese, vyksiančiame Valdovų rūmuose.

Įmonės norėdamos dalyvauti „Socialiai atsakingo verslo 2014” apdovanojimuose turi užpildyti internetinę paraiškos formą, kurią rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)