"Dujotekanos" valdybos pirmininkas bei Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos prezidentas Rimandas Stonys penktadienį spaudos konferencijoje teigė, kad "Gazprom" taip pat svarsto galimybę kartu su "Dujotekana" dalyvauti kitais metais vyksiančiame dujų tiekėjo konkurse. Tiekėjui bus parduodama 34 proc. "Lietuvos dujų" akcijų.

Ankčiau "Gazprom" yra pareiškęs, jog svarsto galimybę nedalyvauti konkurse.

Pasak R.Stonio, kol kas sąlygos dalyvauti "Lietuvos dujų" privatizavime yra nepalankios, ir apsisprendimą lems Vyriausybės lankstumas šiuo klausimu.

R.Stonio teigimu, "Lietuvos dujų" privatizavimas buvo viena iš naujos bendrovės įkūrimo priežasčių. Tai taip pat lėmė ir pasikeitimai "Gazprom" vadovybėje.

"Galime užtikrinti ilgalaikį ir stabilų dujų tiekimą, esame pasiruošę tiesti naujus dujotiekius, įrengti požemines dujų saugyklas, statyti dujų terminalą Klaipėdos uoste, dalyvauti modernizuojant elektrines", - sakė R.Stonys, rašoma ryšių su visuomene įmonės "Publicum" penktadienį išplatintame pranešime spaudai.

"Dujotekana" ir "Gazprom" šią savaitę pasirašė 11 metų gamtinių dujų tiekimo sutartį. Pagal ją 2002 metais "Dujotekana" importuos į Lietuvą 1,5 mlrd. kubinių metrų dujų - pusę viso numatomo dujų importo į Lietuvą.

Šiemet rudenį įkurta ir Vilniuje registruota bendrovė "Dujotekana" tapo strategine "Gazprom" partnere - ją Rusijos dujų koncernas per kontrolinį akcijų paketą (daugiau kaip 50 proc.) valdys kartu su Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją