Tokią sistemą Rusijos valdžia kuria atsakydama į JAV bei Europos Sąjungos (ES) sankcijas, kurių anksčiau buvo imtasi dėl įvykių Ukrainoje. Apie tai pirmadienį naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pranešė „Visa“ spaudos tarnyba.

„Suprantame įstatymo dėl Nacionalinės mokėjimo sistemos pataisų svarbą - jas pirmadienį priėmė Rusijos Dūma ir Federacijos Taryba bei pasirašė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, - nurodo „Visa“. - Kai kurie įstatymo aspektai neturi precedento ir turės labai rimtos įtakos Rusijos mokėjimo rinkai - daugiausiai mokėjimo kortelių turėtojams, finansinėms institucijoms bei prekybos ir paslaugų teikimo bendrovėms. Esame pasiruošę glaudžiai bendradarbiauti su vyriausybe ir ieškoti išeities iš susidariusios situacijos“.

Pirmadienį Rusijos prezidentas V. Putinas pasirašė įstatymą dėl nacionalinės mokėjimo sistemos įkūrimo ir nenutrūkstamo tarptautinių mokėjimo sistemų darbo užtikrinimo. Pagal įstatymą mokėjimo sistemos bei infrastruktūros paslaugų operatoriai, atsiskaitymo centrai bei mokėjimo sistemos dalyviai negali vienpusiškai nutraukti paslaugų, būtinų finansų perlaidoms vykdyti, teikimo.

Rusijos centrinio banko duomenimis, šiuo metu šalyje yra išduota 217 mln. bankų kortelių, iš kurių 95 proc. tenka „Visa“ bei „MasterCard“.

DELFI primena, jog praėjusią savaitę Jungtinės Amerikos Valstijos paskelbė sankcijas septyniems Rusijos vyriausybės pareigūnams bei 17 bendrovių, susijusių su prezidento Vladimiro Putino artimiausia aplinka. 

Naujos sankcijos dar labiau užveržė kilpą, nes į finansų ir energetikos sektoriuose veikiančias bendroves nusitaikyta dar agresyviau. Tai reiškia, kad jų galimybės daryti verslą tarptautiniu mastu bus labai apribotos. Dėl Vakarų veiksmų mokėjimų sistemos „Visa“ ir „MasterCard“ nutraukė savo paslaugas į sankcijų sąrašą įtrauktiems subjektams.

Naujosios sankcijos taikomos šioms bendrovėms: „Avia Group limited“, „Severny Morskoy Bank“, „InvestCapital Bank“, „Transoil“, „Volga Resources Group“, Rusijos „SMP Bank“, „Sobin Bank“ ir „Zest Leasing“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)