„2014 m. net per pusė milijono elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) vartotojų gali savo pajamas deklaruoti greičiau ir patogiau. 10–ąjį gimtadienį švenčianti EDS dar labiau patobulėjo ir daug kam pakako paspausti vienintelę nuorodą „pateikti“. Visa reikalinga informacija šių mokesčių mokėtojų deklaracijose jau yra įrašyta“, - pranešime cituojamas Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (Vilniaus AVMI) viršininkas Marius Žemgulis.

Kaip ir praėjusiais metais, daugiausia tarp privalančiųjų deklaruoti, bet to nepadariusių, yra tų, kurie 2013 m. vykdė individualią veiklą pagal pažymą arba su verslo liudijimu. Nesvarbu, ar iš vykdytos veiklos gyventojas gavo pajamų, ar ne, ar veiklą vykdė visus metus, ar vos kelias dienas, iki gegužės 2-osios jis privalo pateikti 2013 metų pajamų deklaraciją, perspėja inspekcija.

VMI ragina gyventojus, privalėjusius, tačiau laiku nepateikusius deklaracijų, nedelsti ir jas pateikti kuo skubiau, nes gegužės 2 d. pasibaigus deklaravimo terminui VMI pradės siųsti priminimus apie mokestines prievoles ir už kiekvieną pradelstą dieną bus skaičiuojami delspinigiai – 0,03 proc. Be to, už pajamų deklaracijų nepateikimą ar pavėluotą teikimą mokesčių administratorius gali skirti baudą nuo 200 iki 500 Lt.

Kaip teigia inspekcija, tie gyventojai, kurie turėtų sumokėti pajamų mokestį, tačiau dėl finansinių sunkumų neišgali to padaryti, gali kreiptis į apskrities valstybinę mokesčių inspekciją ir tartis dėl mokestinės paskolos ar mokesčių atidėjimo. Gyventojai, norintys susigrąžinti GPM permoką, teikti ir tikslinti deklaracijas gali dar 5 metus. Pateiktų prašymų pervesti 2 proc. paramą ir 1 proc. paramą politinėms partijoms po gegužės 2 d. VMI nebepriima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)