"Euro-Aptekos" konkurentai - lenkų vaistininkai nesiruošia lengvai pasiduoti lietuviams. Šie užsitraukė pyktį, siūlydami vaistus gerokai mažesnėmis kainomis. Iki šiol rimtesnės konkurencijos nepatyrusios lenkų vaistinės sukilo, pamačiusios, kad klientai pradeda slysti iš rankų ir eina pirkti "pas lietuvį". Per visą šalį plačiai nuskambėjo lietuviškų vaistinių rinkodaros akcija - "vaistai už vieną grašį". Už vieną grašį (o tai net mažiau nei vienas lietuviškas centas) "Euro-Aptekos" vaistinėse vaistai parduodami pateikus receptą.

Oficialiai lietuviai buvo apkaltinti dempingu, nors to įrodyti ir nepavyko. Tačiau buvo paskleisti gandai, kad "Euro-Aptekos" tinklas priklauso pinigus plaunančiai mafijai, kad čia prekiaujama narkotikais.

Dalis vaistų didmenininkų nepratęsė su lietuvių bendrove sutarčių, bijodami lenkų vaistininkų boikoto. O lenkų farmacininkų sferose neslepiama, kad darbas "Euro-Aptekos" tinkle prilygsta išdavystei.

Šarūnas Kliokys, "Euro-Apteką" valdančios bendrovės "Eurofarmacijos vaistinės" valdybos pirmininkas, sako, kad "konkurentams Lenkijoje labai nepatiko, kad vartotojams vaistus siūlėme mažomis kainomis. Mūsų vaistinėse nuolatos vyksta įvairios akcijos, o jos nedžiugina didžiųjų šios šalies rinkos žaidėjų".

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"