Parodoje dalyvauja 540 įmonių iš 13 pasaulio šalių. Parodos ekspozicija užims 33 tūkst. kv.m. plotą.

Sveikindamas parodos dalyvius premjeras Algirdas Butkevičius pabrėžė statybų sektoriaus svarbą Lietuvos ekonomikai.

„Linkiu, kad būtų kuriamos papildomos darbo vietos, kad kapitalo grąžą augtų, nes esame numatę, kad šiais metais statybų sektorius mūsų bendrajame vidaus produkte augimą turėtų padidinti iki 0,3-0,4 proc.”, - kalbėjo premjeras.

Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas džiaugėsi, kad Lietuvos statybos įmonės pagal užsienyje įvykdytų darbų apimtis pasiekė rekordą, todėl ir šiemet parodoje vieši delegacijos iš Baltarusijos, Suomijos, Belgijos, Danijos ir Norvegijos. Statybos paslaugų eksportas pernai perkopė per 0,5 mlrd. Lt ribą.

„Litexpo“ vadovas Mindaugas Rutkauskas tvirtino, kad parodų centras labai gerai jaučia, kaip gyvena šis sektorius.

„Matome, kad paroda didėja, stendai gražėja, daugėja dalyvių ir lankytojų“, - per atidarymo ceremoniją sakė jis.

Šių metų tema – vanduo. Parodoje akcentuojamas vandens naudojimas ir tvarkymas namuose bei miestuose – nuo santechnikos, vandens kokybės gerinimo įrangos, vamzdynų iki šulinių, gręžinių, fontanų, inžinerinės struktūros, pakrančių tvarkymo ir vandens telkinių įtraukimo į miestų gyvenimą.

Kaip nurodo organizatoriai, pagrindinė parodos ekspozicijos dalis skiriama statybinėms bei apdailos medžiagoms, naujoms technologijoms, šildymo, vėdinimo, santechnikos įrangai, elektros instaliacijai.

Lauko aikštelėje eksponuojami mediniai ir rąstiniai namai, statybinė technika, įranga, priemonės.

„Resta” tęsis iki sekmadienio, balandžio 27 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)