Tokios aplinkybės paaiškėjo trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismui atvertus civilinę bylą, kurioje L. Numavičienė ieškinį pareiškė į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybą prezidentės Dalios Grybauskaitės deleguotai advokatei Giedrei Lastauskienei.

Ieškinyje L. Numavičienė teismo prašo pripažinti negaliojančia jos ir advokatės G. Lastauskienės dar 2008-aisiais sudarytą atstovavimo sutartį. Būtent jos pagrindu advokatė atstovavo L. Numavičienei per skyrybų procesą su N. Numavičiumi – tuomet sutuoktiniai sutarė, kad santuoką nutraukia bendru sutarimu.

Pasirašytoje taikos sutartyje verslininkas įsipareigojo savo vaikams skirti išlaikymą, o jo sutuoktinei, neoficialiomis žiniomis, atiteko apie 10 mln. litų.

Praėjus ketveriems metams po skyrybų proceso pabaigos, L. Numavičienė netikėtai kreipėsi į teismą, prašydama jį atnaujinti. Moteris įsitikinusi, kad per skyrybas buvo apgauta.

„Teisminio proceso metu priimti sprendimai neatitiko jos tikrosios valios“, – yra sakiusi L. Numavičienės advokatė Jurgita Karvelė.

Dabar aiškėja, kad L. Numavičienė į skyrybų reikalus net nesikišo – esą viską tvarkė advokatė, kuriai už suteiktas paslaugas buvo sumokėtas solidus honoraras.

Buvusi milijonieriaus sutuoktinė bando įrodyti, kad net ne ji advokatei grynaisiais pinigais sumokėjo atlygį už suteiktas atstovavimo paslaugas. Kad tai galėtų įrodyti, L. Numavičienė ir jos advokatai teismo prašo paskirti rašysenos ekspertizę, kuri esą šiuos nuogąstavimus tik patvirtintų.

Be to, moteris teigia, kad skyrybų proceso metu jautė didžiulį stresą. Tiesa, L. Numavičienė to nekomentuoja – ji atsisakė kalbėti apie teismuose iškeltas bylas.

L. Numavičienės ginčą su advokate G. Lastauskiene nagrinėjanti teisėja Aldonė Biekšienė nutarė visas aplinkybes aiškintis neviešuose posėdžiuose. Tokį prašymą su pareikštu ieškiniu teismui pateikė L. Numavičienės advokatai.

„Teismui yra pateikti ištuokos bylos dokumentai, šio proceso metu kalbėsime apie asmeninio gyvenimo faktus, todėl norėtume, kad visa bylos medžiaga būtų pripažinta nevieša, o posėdžiai – uždari“, – proceso pradžioje teisme sakė vienas L. Numavičienės advokatų Giedrius Abromavičius.

Tokiai pozicijai pritarė ir atsakovės atstovas advokatas Vaidotas Vaičius: „Į bylą yra pateikti duomenys, susiję su ieškovės asmeniniu gyvenimu, jos psichine sveikata, skyrybų byla taip pat buvo nagrinėjama uždarame posėdyje, be to, šioje byloje bus kalbama apie advokato ir jo kliento paslaptis, todėl tokia informacija neturėtų būti viešinama“.

Bylą nagrinėjantis teismas, patenkinęs ieškovės advokatų prašymą, taip pat nutarė pripažinti, kad procese privalo dalyvauti ir atsakovė G. Lastauskienė. Į teismo posėdį trečiadienį ji neatvyko, su ja DELFI nepavyko susisiekti ir telefonu.

Vilniaus miesto apylinkės teisme šiuo metu yra nagrinėjama ir dar kita L. Numavičienės buvusiam sutuoktiniui N. Numavičiui iškelta byla dėl skyrybų proceso atnaujinimo – joje sprendimas gali priklausyti nuo ginčo, kuriame moteris aiškinasi santykius su advokate G. Lastauskiene, baigties. Tiesa, teismas bylą dėl santuokos nutraukimo yra sustabdęs, bet ši nutartis jau yra apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

Jeigu L. Numavičienė teisme sugebės įrodyti, kad skyrybų proceso metu buvo apgauta, jai atsiras galimybė iš N. Numavičiaus prisiteisti gerokai didesnę kompensaciją. Tiesa, anksčiau moters advokatai buvo užsiminę, kad bylą, kurioje siekiama atnaujinti procesą dėl santuokos nutraukimo, galima baigti taikiai, bet paaiškėjo, jog N. Numavičius su tuo kategoriškai nesutiko ir mano, kad buvusiai sutuoktinei buvo išmokėta pakankama kompensacija.

Numavičiai išsiskyrė 2008-ųjų gruodį – jie teismo prašė išskirti bendru sutikimu. Jau tada jie aiškino, kad nepalaiko šeiminių santykių, kartu negyvena ir yra tvirtai apsisprendę dėl skyrybų.

Išsiskirdami sutuoktiniai sudarė sutartį, kuria buvo padalintas turtas. Numavičiai yra susilaukę dviejų vaikų – sūnaus ir dukros.

Buvęs L. Numavičienės sutuoktinis N. Numavičius šiuo metu yra priverstas skirti dideles pinigų sumas advokatų paslaugoms – teismuose yra nagrinėjama ne viena byla, kurioje turtingiausiam Lietuvos verslininkui reikalavimus yra pareiškęs Floridoje (JAV) gyvenantis jo brolis Julius Numavičius.

DELFI jau skelbė, kad J. Numavičius teismo prašo iš savo brolio ir bendrovės „VP Grupė“ priteisti 30 mln. Lt.

Teisėjams nusprendus, kad šis ginčas turi būti narpliojamas arbitraže, sostinės teismą pasiekė dar vienas J. Numavičiaus ieškinys – byla iškelta bendrovei „VP Grupė“, kurios valdybos pirmininkas ir prezidentas yra jo brolis.

Milijonierius siekia, kad teismas „VP Grupę“ įpareigotų pateikti visus dokumentus, susijusius su dar 2006 m. sudaryta neterminuota paslaugų sutartimi ir vėlesniais jos priedais. Pagal šią sutartį „VP Grupė“ buvo įsipareigojusi atstovauti J. Numavičiaus interesams, rūpintis jo turtu ir reikalais, atlikti įvairias teisines ir finansines operacijas.

Ši sutartis buvo nutraukta tik 2010-ųjų balandį.

J. Numavičius ieškinyje nurodė, kad norėtų susipažinti su visais „VP Grupė“ įmonių akcijų pirkimo-pardavimo sandorių, „VP Market“, „Maxima LT“ finansinių ataskaitų dokumentais.

Vienas iš reikalavimų – pateikti duomenis ir apie bendrovių „NDX energija“, „Leo LT“ veiklą – būtent po nesėkmingo energetinio projekto J. Numavičius paliko vadinamąjį VP dešimtuką.

JAV gyvenančio milijonieriaus reikalavimai pateikti net keliolikoje lapų – J. Numavičius nurodė, kad šių duomenų reikalavo ir „VP Grupės“, tačiau informacija nebuvo suteikta, nors liečia jį tiesiogiai.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad J. Numavičius ir jam atstovaujantys teisininkai baiminasi, jog labai svarbūs dokumentai gali būti sunaikinti, paslėpti ar kam nors perleisti.

Teisminiai ginčai tarp brolių vyksta ir ne Lietuvoje – Kipro ir Nyderlandų teisininkai aiškinasi kai kurių jiems priklausančių akcijų apsimestinius dovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)