Numatoma, kad gautos lėšos bus skirtos investiciniams projektams, pranešė ŪBIG.

2004 metų rugpjūčio 13 dieną bendrovė "Nota Aurorae" už 6,2 mln. litų iš Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos įsigijo 59 proc. "Vilniaus koncertų ir sporto rūmų akcijų". Sandorį finansavo ŪBIG.

Vėliau "Vilniaus koncertų ir sporto rūmai" perleido pagrindinį savo turtą - koncertų ir sporto rūmų pastatą - Šveicarijos įmonei "Cofis Compagnie Fiduciaire". Manoma, kad Šveicarijos įmonė veikia kaip ŪBIG patikėtinė.

Planus perimti Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastatą visuomenės reikmėms puoselėja Vilniaus miesto savivaldybė, nepritarianti verslininkų investiciniams planams.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas kitą savaitę žada susitikti su Vilniaus koncertų ir sporto rūmų savininkais, ketindamas ieškoti būdų, kaip rūmus sugrąžinti į savivaldybės arba valstybės rankas.

Mero ir premjero nuomone, Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastatas yra išraiškingos architektūros ir atlikus modernią rekonstrukciją juose galima būtų įrengti, pavyzdžiui, iki 2,5 tūkst. vietų kongresų centrą.

Kultūros vertybių apsaugos departamentas yra pasiūlęs įtraukti Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastatą į Lietuvos nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą - taip būtų apribotos galimybės keisti pastato paskirtį.

Pasak pranešimo, ŪBIG yra finansinis partneris įgyvendinant bendrą Vilniaus koncertų ir sporto rūmų ir "Žalgirio" stadiono rekonstrukcijos projektą. Anksčiau skelbta, kad į šį projektą gali būti investuota apie 700 mln. litų, tačiau statyboms nepritaria savivaldybė.

Verslininkai teigia, kad kompleksas turėtų sujungti stadioną, kongreso ir parodų rūmus, naują konferencijų centrą, biurus, parduotuves, restoranus, teniso kortus, pramogų bei vaikų ir jaunimo dienos užimtumo centrus.

ŪBIG įstatinis kapitalas - 67,5 mln. litų. Pagrindinis ŪBIG bei penkto pagal valdomą turtą Ūkio banko akcininkas yra verslininkas Vladimiras Romanovas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją